Događaj “Izvan etiketa: Redefinisanje životnih iskustava”

19 okt

Instutut Mentis i grupa udruženja sa zadovoljstvom vam upućuju poziv da nam se pridružite na našem nadolazećem događaju “Izvan etiketa: Redefinisanje životnih iskustava”.

Datum: Ponedjeljak, 23. oktobar
Vrijeme: 16:00 – 19:00
Lokacija: DKC, Kranjčevićeva 24

Ovaj događaj pažljivo je organizovan kako bismo istražili i adresirali nevidljive etikete koje okružuju životna iskustva i destigmatizirali narative koji oblikuju naše društvo. Događaj je nastao kao potreba da se obilježi mjesec mentalnog zdravlja, ne samo jednim danom u mjesecu, već radeći cijeli mjesec zajedničkim naporima između Instituta Mentis i grupe uglednih udruženja iz zajednice koji dijele našu posvećenost promicanju razumijevanja, inkluzivnosti i empatije.

Na događaju možete očekivati:
– Izložbu inspirativnih metafora koje definišu životna iskustva.

– Mogućnost da prisutni doprinesu vlastitim metaforičkim izrazima

– Angažovane razgovore sa predstavnicima udruženja iz zajednice koji su odigrali ključnu ulogu u stvaranju ovog događaja.

Vjerujemo da moć metafora može izazvati stereotipe i stvoriti saosjećajno i inkluzivno društvo. Vaša prisutnost i pogledi bili bi visoko cijenjeni jer težimo zajednički oblikovati narative koji okružuju raznolike životne putanje.

Radujemo se vašem sudjelovanju na  događaju i prilici za jačanje naših zajedničkih napora u promociji otvorenog i prihvatajućeg društva.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments