Dodjela stipendija na Univerzitetu u Bristolu: Velika Britanija

1 maj
Rok prijave 07.08.2020

Univerzitet u Bristolu – Međunarodni fond za starateljstvo, dodjeljuje za 2020. godinu stipendije za bachelor diplome, magistre iz oblasti predmeta koje nudi Univerzitet.

OBLAST: Sve oblasti dostupne na univerzitetu.

OPIS: Univerzitet u Bristolu – Međunarodni fond za starateljstvo, dodjeljuje za 2020. godinu stipendije za bachelor diplome, magistre iz oblasti predmeta koje nudi Univerzitet. Univerzitet u Bristolu omogućuje zajam za obrazovanje u inostranstvu. Postoje dvije vrste kredita za obrazovanje: kolateralni i nenamjenski. Osiguranje uključuje ili nepokretna imovina – kuća ili stan ili zemljište (ili) likvidno obezbjeđenje – FD, ili LIC, akcije ili obveznice. Javne banke poput SBI, BOB nude sve vrste obrazovnih zajmova. Postoji mnogo NBFC-ova koji nude zajmove bez kolaterala za obrazovanje. Dakle, stipendije mogu biti u obliku donacije ili zajma u zavisnosti od toga šta komisija smatra da je odgovarajuće.. Vjerovatno će biti dodijeljeno samo jedno priznanje iz Međunarodnog fonda za starateljstvo po studentu tokom studija u Bristolu.

USLOVI: Kandidati moraju biti registrovani na Univerzitetu u Bristolu, takođe moraju biti kvalifikovani kao EU ili međunarodni studenti. Za fond se uzimaju redovni dodiplomski ili postdiplomski studenti. Podnosioci zahtjeva moraju imati dovoljno sredstava za pokrivanje školarine i životnih troškova. Studenti koji se nađu u finansijskim teškoćama zbog lošeg upravljanja finansijama nisu podobni za podršku.

NAČIN PRIJAVE Da biste se prijavili posjetite link http://www.bristol.ac.uk/fees-funding/awards/international-hardship-fund/ i informišite se o svim detaljima potrebnim za prijavu, kao i o načinu apliciranja.

ROK ZA PRIJAVU: 07. avgust 2020. godine

Detaljnije: https://www.bristol.ac.uk/

(Visited 189 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments