Do sada najzanimljiviji dan otvorenih vrata: Goethe-Institut BiH

16 jun

Goethe-Institut BiH i ove godine u Sarajevu organizuje zanimljiv cjelodnevni događaj “Dan otvorenih vrata”.

U petak, 25. juna, od 9 do 16 sati na trgu preko puta Vijećnice posjetioce očekuju raznovrsni sadržaji i aktivnosti za djecu i mlade.

Zvanično otvorenje manifestacije predviđeno je za 12 sati kada će prisutne pozdraviti gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, direktorica Goethe-Instituta Simone Voigt i ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber.

Za muzičku podršku ovog događaja bit će zadužen DJ Indigo, a članovi KUD Baščaršija pripremaju upečatljiv folklorni nastup. Nosilac sportskih aktivnosti planiranih na trgu je Košarkaški klub BBY, a svi posjetioci će u Vijećnici imati priliku da pogledaju zanimljivu izložbu crtača Rheinharda Kleista “Berlinski mitovi” i otkriju Berlin i njegovu historiju kroz slikovite priče jednog taksiste.

Za sve zaljubljenike u svijet grafita, berlinski umjetnik Felix Jonas Rieger održat će radionicu o ovoj temi, a u ulozi domaćina naći će se Adnan Hamidović Frenkie, bh. reper poznat i kao crtač grafita.   Završnica manifestacije bit će obilježena posebnim audio-vizuelnim događajem – Indigovim nastupom uz gudački orkestar Victoria String Orchestra.

Radujemo se što ćemo i ove godine na Danu otvorenih vrata imati priliku da se na otvorenom prostoru, u skladu sa epidemiološkim preporukama, okupimo, družimo, edukujemo, zabavimo i ponudimo besplatne sadržaje za mlade”, poručio je koordinator Mirza Kovačević.   Partneri Goethe-Instituta BiH na ovogodišnjoj manifestaciji “Dan otvorenih vrata” su: Grad Sarajevo, KUD Baščaršija, DJ Indigo, Općina Stari Grad te sportski kolektivi KK BBY, KK Rolling i KK Ilidža.

Više informacija o manifestacijama i radu ove kulturne ustanove možete pronaći na ovom linku.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments