Dizajniraj mobilnu aplikaciju – UX dizajn u praksi

17 apr
Rok prijave 24.04.2024

Svakodnevno smo izloženi desetinama uređaja, mobitela, pametnih satova, ekrana na kućanskim uređajima, ekrana u bolnicama itd. Svjesno ili ne, mi konstantno imamo interakciju s tim uređajima. Da bi ta interakcija bila ugodna i da bi nam uređaji pomogli da ostvarimo neku radnju/cilj, UX dizajneri kreiraju upravo ta korisnička iskustva. Od korisničkog iskustva i zavisi uspjeh određenog digitalnog proizvoda. Upravo zato, UX je danas od izuzetne važnosti jer direktno utječe na zadovoljstvo korisnika, poslovni uspjeh kompanije, reputaciju brenda te konkurentnu prednost u digitalnom svijetu.

Prijavite se na kurs “Dizajniraj mobilnu aplikaciju – UX dizajn u praksi” i dizajnirajte vlastitu mobilnu aplikaciju u Figmi.

Na ovom kursu naučit ćete osnove korisničkog iskustva (UX), proći kroz faze dizajn procesa i raditi na dizajnu vaše vlastite aplikacije. Osim toga, kurs će vam omogućiti da steknete i druge važne vještine poput prezentacije svog projekta potencijalnim poslodavcima i kreiranja portfolija kako biste bili konkurentni na tržištu.

SADRŽAJ I KONCEPT KURSA:

1. UX Metodologija
2. Alati za rad
3. User-Interface (UI) Design – Dizajn interfejsa
4. Vještine rada i komunikacije u radnom timu (handover dizajna drugim timovima, kako birati osobe u tim – različite UX uloge, kako delegirati i adresirati zadatke, kako provjeravati kvalitet urađenog i dati dobar feedback, prezentacija ideje)
5. Case Study i Portfolio
6. Završna prezentacija

Kurs se sastoji od 35 časova nastave koja uključuje teoretsku i praktičnu nastavu.

Nakon pohađanja kursa polaznice će moći samostalno proći kroz faze procesa dizajna, informiranije pratiti prilike i potrebe tržišta i svojih klijenata, te na osnovu toga dizajnirati digitalni proizvod – mobilnu aplikaciju, fokusirajući se na korisničko iskustvo i interface (UI/UX).

Kome je ovaj kurs namijenjen?

  • studenticama grafičkog dizajna, vizuelnih komunikacija, tehničkih nauka koje se susreću s terminima UX i UI i žele više saznati o ovim temama;
  • grafičkim dizajnericama koje žele da u svoje vještine dodaju i poznavanje UX-a;
  • svim zainteresovanim pojedinkama, bez obzira na prethodno iskustvo, koje zanima svijet dizajna mobilnih aplikacija.

PRIJAVI SE

Uslovi za upis na kurs: osnovno poznavanje rada na računaru i osnovno poznavanje Figme ili Adobe paketa

Po završetku kursa polaznicama koje uspješno završe kurs (polože završni ispit) izdat će se certifikat.

POSEBNA PONUDA

CIJENA: 100 KM*
*U cijenu je uračunat PDV.

NOVO: UPLATI KURS PUTEM MONRI WEBPAY SERVISA

Napomena: za pohađanje kursa je nepohodan računar/laptop i stabilna internet konekcija.

Kurs počinje 24. aprila i traje do 1. jula 2024.

Način održavanje nastave: online putem Zooma

Termin održavanja nastave: ponedjeljkom i srijedom, 17.30-19.00

Predavačica: Esma Hećimović-Huseinbašić, produkt dizajnerica

Mjesto održavanja: CEI Nahla Sarajevo, Džemala Bijedića 122

Prijave: putem PRIJAVNOG FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do popune mjesta. Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate. Mjesto se smatra rezervisanim isključivo nakon uplate. Kurs možete uplatiti na info desku, online – putem Monri Webpay servisa ili putem žiro računa – informacije o uplati putem računa možete naći OVDJE. Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: [email protected].

Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje naših IT kurseva pogledajte OVDJE.

Požurite, broj mjesta je ograničen!

Nastavljamo pružati podršku ženama iz cijele Bosne i Hercegovine koje traže priliku za lični i profesionalni rast i razvoj kreiranjem posebne ponude programa kroz projekat “Engage. Inspire. Empower”.

Znanje činimo dostupnim svima!

Ovaj kurs CEI Nahla organizuje u okviru projekta “Engage. Inspire. Empower – Women in business” koji podržava Vlada Švicarske.

(Visited 104 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments