“Dijalog za budućnost” organizuje prvu regionalnu UPSHIFT radionicu

22 okt
Rok prijave 27.10.2019

Zajednički regionalni program “Dijalog za budućnost: Unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).


OBLAST:

Prekogranična saradnja, jačanje zajedništva.

OPIS

Cilj ovog projekta su, prije svega, prekogranična saradnja i jačanje zajedništva koje će uticati na pozitivan odnos prema različitostima, na osjećaj pripadnosti zajednici, ali i najbitnije od svega, na tvoju želju da doprineseš razvoju društva.

Prva ovakva radionica, održaće se u hotelu Palas, u Petrovcu, od 7. do 10. novembra. Tamo nas čeka par dana intenzivnog rada. Učesnici se prijavljuju u timovima od 2 do 3 člana i naknadno će biti spojeni sa timovima iz druge države koji se bavi srodnim problemima. Svakom timu biće dodijeljen mentor – mlada osoba, uspješna u sferi kojom se bavi, koja će vam pomoći da od prepoznatog problema dođete do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su vam potrebni za realizovanje vašeg projekta. Svi troškovi (prevoz, smještaj, hrana) pokriveni su od strane organizatora.

USLOVI

Učesnici mogu biti iz sledećih crnogorskih opština: Herceg-Novi, Nikšić, Plužine, Pljevlja, Šavnik, Žabljak. Što se tiče Bosne i Hercegovine,  učesnici mogu biti iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, kao i iz opština/gradova Berkovići, Bileća, Čajniče, Foča, Gacko, Istočno Sarajevo, Kalinovik, Ljubinje, Nevesinje, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Trebinje i Višegrad.

NAČIN PRIJAVE

Prijavljivanje je prilično jednostavno. Sve što treba da uradiš jeste da okupiš svoj tim (2 ili 3 člana) i da:

  1. Prepoznaš problem u svojoj lokalnoj zajednici,
  2. Identifikuješ lokalne i regionalne faktore koji utiču na ovaj problem,
  3. Razmisliš da li bi, i na koji način, rešavanje tog problema moglo da pomogne u jačanju društvene kohezije među mladima (počevši od tvoje zajednice pa do regiona),
  4. Popuniš jednostavnu online prijavu.

ROK ZA PRIJAVU:

27. oktobar 2019. godine.

Detaljnije na linku.

(Visited 157 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević