Digitalni inovacioni hab Onex – Povezuje firme i pružaoce usluga iz domena digitalne transformacije

16 jan

Digitalna transformacija neizostavan je proces bez kojeg je budućnost poslovanja nezamisliva.

Stručnjaci okupljeni u Digitalni inovacioni hab (DIH) Onex napravili su platformu na kojoj se susreću oni koji žele da idu u tom pravcu, a ne mogu sami, sa onima koji to znaju, mogu i žele da pomognu.

– Platforma povezuje sa jedne strane firme koje traže usluge iz domena digitalne transformacije, poput izrade veb stranica, ERP sistema, veb prodavnica, optimizacije poslovnih procesa sa pružaocima usluga iz tog domena – kaže Nenad Lakić, predstavnik DIH-a.

Pojašnjava kako Onex ima programere i stručnjake koji se time bave, te da posjeduju i katalog eksperata otvoren za sve one koji imaju šta da ponude.

– Katalog eksperata omogućava našim partnerskim preduzećima da se na jednostavan način predstave klijentima kojima trebaju rješenja iz domena digitalne trasformacije. U njemu naši klijenti mogu na lak i jednostavan način da izaberu odgovarajućeg pružaoca usluga za rješavanje njihovih poslovnih problema – kaže Lakić.

Generalno, Onex je mreža kompetencija visoko kvalifikovanih eksperata za profesionalnu podršku u različitim oblastima poslovanja, a ima za cilj da obezbijedi podršku za razvoj poslovanja i digitalnu transformaciju za mala i velika preduzeća u bilo kojoj industriji.

Glavni razlog za osnivanje DIH-a Onex je da se popuni jaz između potreba kompanija i ponuđenih usluga na tržištu.

Funkcionisanje DIH-a Onex je zasnovano na partnerstvu.

Kao neke od primjera podrške oni navode firmu Logodata koja je registrovana u Katalogu eksperata Onex-a, a koja je klijentu Carl Kuehne pomogla u digitalizaciji poslovnih procesa.

Carl Kuehne je firma koja se bavi proizvodnjom i preradom povrća i ima veliki broj otkupnih stanica. Logodata je za njih uradila idejno projektno rješenje za digitalizaciju procesa mjerenja količine, zaprimanja zaliha, knjigovodstvenog evidentiranja u softveru i kontrole unosa podataka prilikom preuzimanja poljoprivrednih proizvoda na otkupnim stanicama.

Isto tako, konsultantska agencija, Centar za ekonomiju iz Banjaluke je preko Kataloga pronašla tim IT eksperata koji radi na izradi edukativne platforme za ovu agenciju.

Kompanija Satwork koristi Katalog experata DIH-a Onex kako bi svoje usluge približila klijentima.

Od samog starta sa poslovnim aktivnostima baziranim na savremenim ICT tehnologijama, kompanija Satwork na efikasan i povoljan način donosi digitalizaciju poslovnih procesa svojim klijentima, kompanijama prvenstveno iz oblasti logistike, ali i za mnoge druge.

Pri tome same kompanije – korisnici sistema, ne moraju da investiraju u ICT infrastrukturu i ljudske resurse, već je potrebno samo da imaju osnovnu infrastrukturu kao što su računari sa pristupom internetu i kadrove koji su elementarno ICT pismeni, a koji su stručnjaci u svojim osnovnim djelatnostima logistike, proizvodnje, davanja finansijskih usluga, što je danas poznato kao SaaS – Software as a Service.

Kako se registrovati u Katalogu eksperata možete pogledati u videu.

https://www.mreza-mira.net/

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments