DIGITAL SME Alliance poziva mala i srednja poduzeća da se prijave za nagrade

24 okt
Rok prijave 29.10.2023

Misija Bosne i Hercegovine pri EU je zaprimila poziv od European DIGITAL SME Alliance u kojem pozivaju mala i srednja poduzeća da se prijave za nagrade DIGITAL SME koje će prepoznati rješenja i inicijative koje imaju pozitivan učinak na tri glavna područja, i to:

⇒ Kategorija digitalnih vještina https://www.digitalsme.eu/skills-award/: prepoznaje iznimne projekte, priče i inicijative koje promovišu digitalne vještine u Evropi. Neki od primjera uključuju obrazovanje i obuku o digitalnim vještinama, digitalnoj i medijskoj pismenosti te usavršavanje i prekvalificiranje radne snage.

⇒  Zelena kategorija https://www.digitalsme.eu/green-award/ : prepoznaje digitalna mala i srednja poduzeća koja pružaju digitalna rješenja s pozitivnim utjecajem na klimu, podržavajući dvostruki prijelaz. Primjeri uspješnih rješenja uključuju sisteme pametnog upravljanja energijom, rješenja pametne mobilnosti i rješenja precizne poljoprivrede.

⇒ Kategorija digitalnog društva https://www.digitalsme.eu/society-award/: ističe snagu digitalnog u poticanju društvene dobrobiti i uključivosti, odajući priznanje malim i srednjim poduzećima koja su svojim digitalnim rješenjima ostvarila pozitivan društveni utjecaj. Primjeri takvog utjecaja uključuju promovisanje rodne ravnopravnosti unutar radne snage, prakse etičkih podataka, lokalni i/ili regionalni razvoj i osnaživanje zajednice.

Poziv je otvoren za sva evropska poduzeća, a ne nužno iz država članica EU.

Rok za prijave je 29. oktobar 2023. godine.

Sve pojedinosti o načinu apliciranja, kao i samo apliciranje, se može izvršiti na sljedećem
linku: https://summit.digitalsme.eu/awards/

Sva dostavljena digitalna rješenja bit će predstavljena u ekskluzivnom digitalnom katalogu. Žiri će odabrati najuticajnije radove koji će dobiti priliku pridružiti se DIGITAL SME Samitu koji se održava 13. novembra 2023. godine u Briselu i pridružiti se svečanoj dodjeli nagrada.

Troškove puta i smještaja snosit će DIGITAL SME.

Nagrađena poduzeća dobit će jednogodišnje članstvo u Klubu evropskih digitalnih inovatora – što će omogućiti pristup ekskluzivnom finansiranju i mogućnostima umrežavanja.

akta.ba

(Visited 27 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments