Diaworks | Razumijevanje konkurentnosti sa Lilijan Sulejmanović

15 maj
Rok prijave 21.05.2019

Biznis centar bh. dijaspore (DBC) u Sarajevu, uz podršku USAID Projekta ‘Diaspora Invest’ započeo je aktivnosti na organizaciji radionica o izazovima i prilikama za razvoj biznisa u Bosni i Hercegovini, s ciljem razmjene iskustava sa članovima i članicama bh. dijaspore o različitim mogućnostima, ali i trendovima na svjetskom tržištu. Prva predavačica u seriji radionica ‘DiaWorks’ je Lilijan Sulejmanović, koja će govoriti u DBC-u 23. maja.

“Lilijan Sulejmanović, ekonomska ekspertica sa 15 godina iskustva u poslovnom savjetovanju, regulaciji i finansijama, pažnju medija u Bosni i Hercegovini je dobila kao jedna od predstavnica bh. dijaspore koji su odlučili uložiti svoje znanje, novac i poslovne veze u domovini. Danas živi i radi u Londonu, gdje je i započela svoju karijeru u u Bain&Co., globalnoj strateškoj konsultantskoj kući, savjetujući menadžment o nizu poslovnih pitanja iz različitih sektora. Nakon Baina, Lilijan se pridružila strateškom timu Ofcoma, regulatora komunikacijske industrije u Velikoj Britaniji, gdje se fokusirala na medije. Radila je i kao stručnjakinja za ulaganje u vodećoj globalnoj investicijskoj kući, Apax Partners. Lilijan je zavrsila MBA studije na Harvard Business School i vodi konsultantsku kuću “Osvit” u Londonu, a u Sarajevu razvija kompaniju za proizvodnju zdrave hrane “Te Ora”. Njena radionica će se fokusirati na temu ‘Razumijevanje konkurentnosti’, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila [email protected]”, poručuju iz Biznis centra bh. dijaspore.

Predavanje je fokusirano na mlade poduzetnike, pokretače malih i srednjih preduzeća, studente i studentice, te sve zainteresirane za diskusiju o potencijalu bh. dijaspore u BiH, ali i za sticanje konkretnih znanja i prenos iskustva.

“Potrebno je da dostavite ime, prezime, te kontakt e-mail i broj telefona, a mi ćemo vas kontaktirati sa svim detaljima radionice. Biznis centar bh. dijaspore se nalazi na Marijin Dvoru u Ulici Augusta Brauna 2/1, a radionica je zakazana za četvrtak, 23.5., u 17 sati”, zaključuju iz DBC-a.

Rok za prijave (ime, prezime, kontakt telefon i e-mail) su do 21.05., a ove informacije možete dostaviti na [email protected]

FB event

(Visited 101 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović