Diaspora Talks: Poduzetništvo u IT-u – kako pokrenuti startup?

1 avg

Pridružite nam se na novom izdanju Diaspora Talks predavanja i upoznajte Senada Šantića, momka koji se nakon studija u Švedskoj i rada u silikonskoj dolini vratio u BiH, gdje je pokrenuo informatičku konsultantsku kompaniju ZenDev!

U toku prezentacije, Senad će nam reći nešto više o svojoj kompaniji, ali i o:

  • Životu u Švedskoj i zašto je odlučio da studira informatiku,
  • Pokretanju prve kompanije koja je bazirana na SEO (Search engine optimization) i kako se to znanje može univerzalno primjeniti,
  • Odlasku u Ameriku, radu u silikonskoj dolini te iskustvima koja je tamo stekao,
  • Pokretanju kompanije sa profesorom na fakultetu koja je radila na kreiranju mobilne aplikacije za škole u Švedskoj,
  • Povratku u BiH i pokretanju kompanije “ZenDev”,
  • Kako procijeniti dobru ideju za Startup,
  • Lean startup-u kao konceptu

O predavaču:

Senad je mladi serijski poduzetnik koji je iz Bosne i Hercegovine u Švedsku otišao sa pet godina. 20-tak godina kasnije u svojoj 27. godini vratio se u Mostar te pokrenuo kompaniju ZenDev. Završio je informatički fakultet, te master studij iz oblasti “Entrepreneurship & Business design”. Živio je i radio godinu dana u San Francisku gdje se prvi put susreo sa svijetom Startup-a. Po povratku u Švedsku, motivisan iskustvoj stečenim u Sjedinjenim Američkim Državama, Senad pokreće kompaniju zajedno sa fakultetskim profesorom. Produkt te kompanije je mobilna aplikacija koja se i danas koristi u školama širom Švedske. Zadovoljan postignutim uspjesima u poduzetničkom svijetu, on donosi odluku da pokrene novu kompaniju i to u Bosni i Hercegovini. Obzirom da ga je nostalgija, kako to inače i biva, prirodno vodila prema rodnom gradu, Senad donosi odluku da svoj slijedeći poduzetnički izazov započne u Mostaru gdje se seli i gdje boravi i danas. Smjelost i vjeru u samoga sebe te u bolju budućnost prepoznali su kako poduzetnici u Evropi tako i pojedini zvaničnici Europske Unije te je Senad bio pozvan i na sastanak u Evropski parlament u Briselu da razgovara o budućnosti poduzetništva u BiH. Sada sa ponosom može reći da je vlasnik jedne od uspješnijih IT kompanija u Bosni i Hercegovini čija IT rješenja koriste klijenti širom svijeta.

Učešće na događaju je besplatno, ali je prijava obavezna.

Prijaviti se možete na: http://bit.ly/DT_poduzetnistvo_IT

Fb event 

(Visited 93 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević