Dan otvorenih vrata” na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

15 jan

U sklopu promotivnih aktivnosti povodom raspisanog konkursa za  dodjelu 28 stipendija učenicima iz BiH, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) organizuje “Dan otvorenih vrata” u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci i Trebinju, s ciljem informisanja javnosti o stipendijama, programu Koledža i procesu aplikacije za školsku 2023/2024. godinu.

Događaj je namijenjen svim srednjoškolcima i njihovim roditeljima koji žele saznati više informacija o UWC stipendijama i uslovima selekcijskog procesa.

U subotu 14.1.2023. se ovaj događaj održava u Mostaru, sa početkom u 12:00h., a detaljne informacije o mjestu i vremenu održavanja u sva četiri grada će biti dostupne na stranicama UWC Mostar. Posjetioci će se moći pobliže upoznati sa svim dijelovima života na Koledžu, uključujući akademski program, volontiranje u lokalnoj zajednici, te život u internatskom smještaju. U Mostaru će imati priliku posjetiti prostorije i učionice u kojima se izvodi nastava, a za sve upite na raspolaganju će biti osoblje i učenici koledža.

Za školsku godinu 2023/2024. UWC dodjeljuje ukupno 28 stipendija od kojih su 23 stipendije za pohađanje: UWC Mostar (BiH), te po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija),  UWC East Africa (Tanzanija); UWC Changshu (Kina), UWC USA (Sjedinjene Američke Države) , te jedno mjesto bez stipendije na koledžu UWC Atlantic (Velika Britanija).

Dodijeljena puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu međunarodne mature na engleskom jeziku (IBDP) uključujući internatski smještaj, prehranu, te udžbenike i školski pribor.

Cilj “Dana otvorenih vrata“ je učenicima zainteresovanim za UWC stipendije pružiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, a sam događaj je dio promotivnih aktivnosti u sklopu raspisanog konkursa za dodjelu UWC stipendija za učenike u BiH koji je otvoren do 31. januara, 2023.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments