Code On Meetup- “Freelancing freedom”

16 jun

Pojam freelancing već odavno nije nepoznanica u Bosni i Hercegovini, a broj pojedinaca koji svoju karijeru grade upravo kroz samostalne angažmane sve je veći. Ovaj stil profesionalnog života omogućava svakom pojedincu da bude sam svoj šef te da unovči svoj talent i vještine, a svoje vrijeme organizira prema vlastitom rasporedu. Ipak, ovaj stil života sa sobom nosi i određene izazove i nedostatke, ali nesumnjivo pruža mogućnost vlastitog razvoja i ostvarivanja vlastitih planova.

Upravo o ovoj temi će se govoriti na Code On Meetup-u Vol. 31Freelancing Freedom koji će se održati u četvrtak, 23.6.2022. godine s početkom u 19h na dobro poznatoj lokaciji – Code Hub-u Mostar.

Na meetup-u će svoje iskustvo sa sudionicima podijeliti Najra Krvavac Perišin, stručnjakinja za strateške komunikacije i odnose s javnošću s više od 20 godina iskustva. Za sebe kaže da radi i trudi se što manje živjeti u Sarajevu, a što više na Korčuli. Ona će u potpuno iskrenom razgovoru podijeliti naučene lekcije kako freelancing može poboljšati profesionalni, ali i privatni aspekt života. S 15 godina “staža” kao freelancerica i metamorfozom u poduzetnicu koja i dalje povremeno, ali radosno pravi izlete u projekte kao freelance konzultantica, Najra je i više nego pozvana da se osvrne na prednosti, ali i mane freelancing načina rada. Ona će pričati i o čeličnoj disciplini i strpljenju koji su neophodni za dugoročni freelancing te prednostima freelancinga naspram poduzetništva, ali i obrnuto. Dotaknut će se i drugih nedoumica koje potencijalni i postojeći freelenceri možda imaju – motivacije, ugovora, osiguranja i drugih detalja angažmana.

Svi zainteresirani za ovu temu svoje sudjelovanje mogu potvrditi na linku, a nakon toga je dovoljno samo doći u prizemlje zgrade Ledara na adresu Kardinala Stepinca bb gdje se nalazi Code Hub Mostar. Ovo izdanje Code On Meetup-a INTERA Tehnološki Park organizira kroz projekt Cross Border Coworking Cooperation koji je financiran sredstvima Fonda za Zapadni Balkan i Europske unije u okviru Poziva za regionalne projektne prijedloge “Support to the Promotion of Civil Society regional activities in the Western Balkans”.

akta.ba
(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments