Chem club #12 (Mostar STEAM Team)

2 mar
Rok prijave 04.03.2024

Pridružite nam se na predstojećim praktičnim, interaktivnim i zanimljivim radionicama iz oblasti hemije u okviru “Mostar STEAM Team” programa, u saradnji s magistricom hemije, Amirom Džeko, prof., i to na datum:

Utorak, 05. 03. 2024. 17:30 – 19:30 – Chem Club #12: SASTAV SPORTSKIH PIĆA

Prijave za učešće treba da pošaljete putem formulara najkasnije do ponedjeljka, 04. 03. 2024. do 17:00 h:

https://forms.gle/EVVacwzoWYPdwwZD6

Prijavljenim osobama bit će putem e-maila poslana potvrda dan prije radionice, pa stoga molimo da obratite pažnju da unesete tačnu e-mail adresu.

_____
Kratki opis radionica: MST Chem Club

– MST Chem Club Radionica #12: SASTAV SPORTSKIH PIĆA

utorak, 05. 03. 2024. 17:30 – 19:30

Na 12. Chem Club radionici zavirit ćemo u još jedan primjer korištenja hemije u svakodnevnom životu, i razgovarat ćemo o hemijskom sastavu i djelovanju sportskih pića na ljudski organizam.
Naime, elektroliti su važni za sve funkcije u ljudskom tijelu. Oni regulišu prelaz tekućine u ćelije i obrnuto, te tako osiguravaju da sve ćelije imaju dovoljno tekućine. Na radionici ćemo zajedno testirati i zaključiti čije je omiljeno sportsko piće ili “električni napitak” bolji elektrolit.

_____

Sve osobe, a posebno u dobi od 15 do 35 godina, su dobrodošle – predznanje nije potrebno, ali je potrebna znatiželja i zainteresovanost za učenje o ovoj temi, kao i prethodna najava putem online formulara, jer je ograničen broj učesnika/ca.

Podrazumijeva se da bi učenici/e određenih srednjih škola i studenti/ce fakulteta gdje je izražena važnost hemije mogli imati najviše koristi od ovog niza radionica, ali to nije preduslov za učešće. Sve zainteresovane osobe su dobrodošle.

Vidimo se uskoro u prostorijama Američkog kutka Mostar! 🙂

(Visited 41 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments