Četvrti regionalni konkurs za kratku priču Biber

11 jun
Rok prijave 01.12.2020

Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd organizuje četvrti po redu konkurs za kratku priču Biber.

OBLAST:

Poezija

OPIS

Tema je proširena, kao i prethodni put. Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u „neprijateljskim“ cipelama, priče koje pomeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvesniju, bezbedniju i slobodniju budućnost za sve. Autori/ke tri najbolje priče biće nagrađeni novčanim nagradama. Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnom zborniku. Žiri čine Tatjana Gromača, Anton Berishaj i Selvedin Avdić.

USLOVI

Mogu se prijaviti autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmisani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali.

NAČIN PRIJAVE

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara: https://biber.nenasilje.org/prijavni-formular/

ROK ZA PRIJAVU:

01. decembar 2020. godine

Detaljnije: https://biber.nenasilje.org/

(Visited 258 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments