Četvrta naučna konferencija: „DRUŠTVENA KRIZA I SOCIJALNI RAD: ‘Buen Vivir: Zajednička budućnost za transformativnu promjenu’”

18 jan

Sa zadovoljstvo najavljujemo IV Naučnu konferenciju „DRUŠTVENA KRIZA I SOCIJALNI RAD: ‘Buen Vivir: Zajednička budućnost za transformativnu promjenu’” koju organizuje Odsjek za socijalni rad Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu povodom obilježavanja 27. Svjetskog dana socijalnog rada.

Konferencija će se održati 19. marta 2024. godine (utorak) u hibridom modelu (uživo i putem ZOOM aplikacije) na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (adresa: Skenderija 72).

Ovogodišnjom temom se naglašava važnost međusobne povezanosti, recipročnosti, korespondencije i komplementarnosti u ljudskim odnosima i našoj vezi s prirodom. Pri tome, pored zagovaranja načela ‘Buen Vivir’, cilj je i poticanje eko društvenog svijeta koji napreduje na uključivanju, međusobnom razumijevanju i poštivanju ljudskih prava.

Cilj konferencije je dati doprinos promišljanju o primjeni načela ‘Buen Vivir’, odnosno načinu života u harmoniji sa zajednicom, s nama samima i najvažnije s prirodom, sukladno smjernicama Globalne agende za socijalni rad i socijalni razvoj 2020. – 2023. godina, s fokusom na izazove s kojima se suočavaju savremene zajednice u održivosti i promišljanjima o temeljnim potrebama i pravima ranjivih skupina i pojedinaca, te mogućnosti njihovog ostvarenja.

Konferencija je zamišljena kao mjesto prezentacije, diskusije i kritičkih refleksija, inovativnih politika, programa i pristupa profesionalnog socijalnog rada u promoviranju i zagovaranju eko društvenog svijeta koji napreduje na uključivanju, međusobnom razumijevanju i poštivanju ljudskih prava. Stoga Vas pozivamo da aktivno učestvujete u radu konferencije.

Potencijalni učesnici, aktivno učešće mogu prijaviti (uz priložen sažetak izlaganja od maksimalno 150 riječi) do 4. marta 2024. godine putem email adrese: [email protected]

(Visited 24 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments