Češka državna stipendija za internacionalne studente

13 apr

Stipendije na Univerzitetu Šlezija u Češkoj se nude svim budućim studentima iz zemalja u razvoju. Vrijednost stipendije se ogleda u djelimičnom finansiranju od 10.000 CZK (približno 370 eura).

OBLAST:

Poslovna ekonomija i menadžment.

OPIS

Češka državna stipendija je, kao i svake godine, otvorena za internacionalne studente koji žele da studiraju u ovoj zemlji na državnim institucijama visokog obrazovanja. Stipendije na Univerzitetu Šlezija u Češkoj se nude svim budućim studentima iz zemalja u razvoju. Vrijednost stipendije se ogleda u djelimičnom finansiranju od 10.000 CZK (približno 370 eura).
U sklopu Univerziteta Šlezija postoji više fakulteta za visoko obrazovanje i istraživanje, takođe omogućuje programe dodiplomskih, master i doktorskih studija, zatim postdiplomskih, postdoktorskih, kao i programe kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja. Stipendije za 2020. godinu biće dodijeljene studentima sa najboljim prosjekom bodova.

USLOVI

Stipendije su dostupne studentima iz cijelog svijeta, svih nacionalnosti. Uspjeh je neophodan za ostvarivanje prava na stipendiju jer se nagrađuju samo najbolji i najuspješniji kandidati.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili popunite aplikacionu formu na: https://application.education-future.org/

ROK ZA PRIJAVU:

Varira.

Detaljnije: https://www.wemakescholars.com/university/university-of-silesia-in-katowice

(Visited 136 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments