CEO konferencija 11. aprila u Sarajevu: Mladi imaju moć izbora

6 apr

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu kao lider u sektoru obrazovanja u Bosni iHercegovini sa zadovoljstvom najavljujemo najveću regionalnu konferenciju za mlade čiji je ovogodišnji slogan CEO konferencija 2019: ˝The Power of Choice˝ (˝Moć izbora“). CEO konferencija je posebno kreirani edukativni sadržaj koji na zanimljiv, motivirajući i inovativan način tretira problematiku konkurentnosti mladih na tržištu rada, sa posebnim fokusom na studente i maturante srednjih škola.

Konferencija će se održati u četvrtak, 11. aprila u 9:00 časova u Bosanskom kulturnom centru (BKC-u) u Sarajevu. Cilj CEO konferencije (Career and Entrepreneuership Opportunities ili prilike za karijeru i preduzetništvo) je poticanje mladih na proaktivan pristup razvoju profesionalne karijere, stimulisanje kreativnosti i inovativnosti, te sticanje tržišno-relevantnih kompetencija i preduzetničkog duha.

Impresivan panel govornika kombinirajući mladost, izvrsnost, iskustvo, kreativnost i stručnost podijelit će sa učesnicima njihove tajne uspjeha i načine kako da se savladaju prepreke. Govornici će također ukazati na konkretne mjere za povećanje prilika i bolji status mladih saradnjom javnog, biznis, civilnog i obrazovnog sektora (na bazi Quadruple helix modela razvoja preduzetništva, inovacija i ekonomije).

Realizaciju projekta podržali su cijenjeni prijatelji CEO konferencije i to suorganizatori Sberbank BH i Sol Azur, pokrovitelj Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, zlatni sponzor Institut za razvoj mladih KULT, telekomunikacijski partner BH Telecom, te NELT Grupa, Posao.ba i Coca-Cola HBC B-H.

Prijaviti se možete putem koordinatora čiji spisak se nalazi na zvaničnom FB eventu https://www.facebook.com/events/2250041471715241/.

Moć izbora je u vašim rukama, vidimo se!

CEO tim
Ekonomski fakultet u Sarajevu

Kontakt osoba:
mr.sc. Anes Hrnjić, lider CEO projekta
[email protected]
+387 61 398 240

(Visited 159 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović