Centar za sigurni internet u Bosni i Hercegovini raspisuje javni poziv zainteresovanim konsultantima/agencijama za redizajn i ažuriranje web stranice Centra za sigurni internet (www.sigurnodijete.ba)

8 mar
Rok prijave 15.03.2024

Osnovne informacije

Centar za sigurni internet u Bosni i Hercegovini, kojim rukovodi Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) angažuje konsultanta/agenciju za redizajn i ažuriranje web stranice Centra za sigurni internet.

Centar za sigurni internet (SIC) u Bosni i Hercegovini je angažiran na sprečavanju nasilja nad djecom u digitalnom okruženju, prevenciji i podizanju svijesti o sigurnosti na internetu, edukaciji djece, mladih, roditelja, prosvjetnih radnika i drugih profesionalaca. Centar za sigurni internet se sastoji od sljedeće četiri komponente:

–       informativni centar namjenjen za prevenciju i podizanje svijesti;

–       SOS linija za podršku namjenjena za pružanje podrške, savjeta i informacija putem besplatne telefonske linije (0800 22 323);

–       SOS linija za prijavu neprimjerene online komunikacije i sadržaja kao i bilo kojeg oblika nasilja nad djecom;

–       omladinski panel omogućava mladima uključivanje u kreiranje i realizaciju aktivnosti centra.

Platforma www.sigurnodijete.ba je jedinstven resurs posredstvom kojeg se nudi niz edukativnih materijala namijenjenih djeci, roditeljim a, nastavnicima i široj javnosti, te omogućava prijave neprimjerenog online sadržaja i nasilja u digitalnom okruženju. Također, kroz www.sigurnodijete.ba je moguće dobiti i stručnu podršku psihologa kroz SOS liniju za podršku.

Svrha i cilj angažmana

Zadatak konsultanta/agencije je da predloži i izvrši redizajn web stranice Centra za sigurni internet www.sigurnodijete.ba (uključujući i novo grafičko rješenje), te ažurira postojeći i novi sadržaj na stranici, a na način da ista bude interaktivna i prilagođena različitim ciljnim grupama i uzrastima (djeca, roditelji, nastavnici, šira javnost).

Zaduženja i odgovornosti

Odabrani konsultant/agencija je dužan/na da u predviđenom vremenskom roku angažmana:

–       Procjeniti web stranicu www.sigurnodijete.ba, sa cjelokupnim sadržajem i različitim ciljnim kategorijama, te provjeriti trenutno stanje i poziciju web stranice;

–       Predložiti novi koncept i dizajn postojeće stranice sa svim rubrikama i podcjelinama (informativni centar, SOS linija za prijavu i SOS linija za podršku), uz moguće dodavanje novih podnaslova i podcjelina u dogovoru i usaglašavanju sa osobljem Centra za sigurni internet;

–       Definisati cjelokupnu web stranicu i pojedine elemente, uključujući i wireframes prijedloge, modele alata i paleta boja;

–       Izvršiti redizajn postojeće web stranice i ažuriranje sadržaja, koji će biti dostavljen od strane osoblja

–       Centra za sigurni internet;

–       Poboljšati funkcionalnost stranice i korištenje, naročito za najmlađe ciljne grupe (redizajnirana i ažurirana stranica mora biti user friendly i child friendly);

–       Izvršiti oprimizaciju, ispitivanje i testiranje web stranice (funkcionalnost stranice na svim uređajima) kada je finalizirana;

–       Realizovati obuku osoblja Centra za sigurni internet za upravljanje sadržajem stranice.

Centar za sigurni internet će sa odabranim konsultantom/agencijom realizovati redovne konsultacije i usaglašavanje svakog koraka prilikom redizajna i ažuriranja web stranice.

Vremenski okvir

Za sve zadatke definisane ovim Uslovima angažmana, konsultant/agencija će biti angažovan/a od 25.03. do 25.04.2024. godine.

Očekivani ishod Datum dospjeća
Sastanak sa predstavnicima Centra, dogovor plana rada i potpisivanje ugovora 25.03.2024.
Rad na procjeni stranice, provjerama i položajima                                                                 Rad na novom konceptu i dizajnu                                                             Definisanje cjelokupne web stranice i elemenata                                           Redizajn i ažuriranje web stranice                                                                               Optimizacija i testiranje web stranice Do 20.04.2024.
Dostavljanje izvještaja o radu konsultanta/agencije na lokalnom jeziku Do 25.04.2024.

Ekspertiza i iskustvo konsultanta/agencije

Za obavljanje zadataka iz Uslova angažmana, konsultant/agencija treba da ispunjava sljedeće kriterije:

  • Napredno znanje i iskustvo iz oblasti web dizajna
  • Izvrsno poznavanje HTML i CSS jezika
  • Iskustvo u optimizaciji sadržaja za različite uređaje

Prijava

Zainteresovani kandidati/kinje treba da pripreme i dostave ponudu (sa odgovarajućim prilozima) na lokalnom jeziku, što uključuje:

1.     Portrfolio sa referencama i primjerima prethodnih radova;

2.     Finansijsku ponudu (FORMULAR-ZA-PRIJAVU.pdf (sigurnodijete.ba)).

Poziv je otvoren za državljane i agencije registrovane u Bosni i Hercegovini. 

MFS-EMMAUS/Centar za sigurni internet neće snositi druge troškove istraživanja, kao sto su putni troškovi, smještaj ili eventualno bilo koji drugi trošak koji može nastati prilikom obavljanja poslova u okviru angažmana.

MFS-EMMAUS je humanitarna organizacija uspostavljena s ciljem jačanja i promocije ljudskih prava u Bosni i Hercegovini, kao i zaštite djece i mladih od svih oblika nasilja, te ljubazno apelujemo na Vašu društvenu odgovornost pri kreiranju ponude koja će biti povoljnija od standardnih tržišnih ponuda za komercijalne usluge.

Zainteresovani kandidati/agencije treba da dostave svoju ponudu na [email protected] ili na adresu ureda u Sarajevu (Paromlinska 10) najkasnije do 15.03.2024. godine.

Samo kandidati koji uđu u uži izbor će biti kontaktirani.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments