Caterpillar globalno takmičenje operatera 2022/2023

12 maj

Pridružite se lokalnom takmičenju, izazovite svoje kolege i osvojite put na finale u Malagu!

U potrazi smo za najboljim — najboljim operaterom na svijetu. Mislite da imate ono što je potrebno za upravljačem? Prijavite se na lokalno takmičenje opratera u 2022. godini i pokažite svoju agilnost, brzinu i preciznost u nizo testova zasnovanih na vještinama. Pobjednici lokalnih takmičenja se plasiraju na regionalne finale, a odatle u finale Globalnog takmičenja operatera na CONEXPO-CON/AGG 2023 u Las Vegasu, gdje će Caterpillar krunisati svjetskog šampiona operatera. Hoćeš li to biti ti?

Šta je globalno takmičenje operatera?

Takmičenje, poznato kao “najteža konkurencija na svijetu”, testira vještine i preciznost operatera dok dokazuju svoju izvrsnost u rukovanju Cat® mašinama i svoju sposobnost da savladaju bilo koju mašinu na siguran i efikasan način. Bez obzira da li je učesnik ekspert u kopanju rovova, premeštanju tereta ili u rušenju, takmičenje će biti zahtjevno.

Kako funkcionira ovo takmičenje? Kada se održava?

Ukupno postoje tri kruga takmičenja.

 • Prvi krug se sastoji od lokalnih događaja koje organizuje više od 80 Cat dilera, počevši od marta do septembra 2022.
 • Oni koji se kvalifikuju preko lokalnih takmičenja prelaze na regionalna polufinalna takmičenja, koja će se održati u Japanu, Brazilu, Španiji i Sjedinjenim Državama u oktobru 2022.
 • Devet finalista izaći će iz regionalnog polufinala i učestvovati u globalnom finalnom takmičenju na CONEXPO-CON/AGG događaju u Las Vegasu u martu 2023.

Ko može učestvovati na globalnom takmičenju operatera?

 • Globalno takmičenje operatera je najveći svjetski događaj građevinske industrije te vrste.
 • Očekujemo učešće blizu 10.000 operatera mašina iz cijelog svijeta.
 • Više od 80 Cat dilera će biti domaćin događajima prvog kruga u skoro 40 zemalja.
 • Operateri širom svijeta mogu se prijaviti za učešće u takmičenju posjetom stranice lokalnog dilera, a iz Bosne i Hercegovine posjetom stranice www.teknoxgroup.com/ba

Koje vrste događaja/aktivnosti se dešavaju u sklopu takmičenja?

 • Tokom svakog kruga globalnog takmičenja operatera, učesnici izvršavaju različite izazove, kao što su kopanje rovova, utovar precizne količine zemlje i vožnja ili manevrisanje opremom kroz razne prepreke.
 • Caterpillarove mašine sljedeće generacije omogućit će učesnicima da iskoriste prednosti tehnologije u vozilu i van njega kako bi ispunili izazove.
 • Neke od tehnologija koje mogu da iskoriste tokom takmičenja su Cat Payload, Grade, Command i druge funkcije jednostavne upotrebe kao što su pomoć pri nagibu, zadnje kamere, funkcije povratka na kopanje i povratka za nošenje.

Kako se učesnici boduju / ocjenjuju na ovom takmičenju?

 • Učesnici se boduju na osnovu njihovih vještina, efikasnosti, kao i njihove kompetencije u korišćenju integrisane tehnologije za poboljšanje performansi mašine.

Šta dobija pobjednik takmičenja?

 • Pobjednik takmičenja dobija putovanje za dvoje do bilo kojeg Caterpillar objekta širom svijeta, sa pokrivenim svim troškovima.

Stoga, ne gubite vrijeme i prijavite se na lokalno takmičenje operatera u Sarajevu 3. juna 2022. godine!

Više informacija i formular za prijave na linku.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments