Budite lideri promjena: Zelena transformacija MSP!

17 feb

Centar za energiju, okolinu i resurse – CENER 21 sa zadovoljstvom najavljuje trening pod nazivom „Zelena transformacija MSP-a: Put ka resursnoj efikasnosti i čistijoj proizvodnji”, u tri bh. grada (Sarajevo, Banja Luka i Brčko).

Događaj

26.02.2024. 10:00 – 05.03.2024. 15:30

Uživo

Link događaja

Banja Luka | Sarajevo | Brčko

Centar za energiju, okolinu i resurse – CENER 21 sa zadovoljstvom najavljuje trening pod nazivom „Zelena transformacija MSP-a: Put ka resursnoj efikasnosti i čistijoj proizvodnji“, a koji se održava u okviru projekta „Doprinos energetskoj sigurnosti (Security of Supply) kroz akciju poticanja zelene energetske tranzicije – SoS“.

Trening će se održati u tri grada (Sarajevo – 26.02.2024., Brčko – 28.02.2024. i Banja Luka – 05.03.2024), a moguće su prijave iz cijele BiH. Voditelj treninga je prof. Petar Gvero, stručnjak koji ima dugogodišnje iskustvo u sektoru energetike i resursne efikasnosti.

Trening je namijenjen predstavnicima malih i srednjih preduzeća (MSP), posebno iz proizvodnog sektora, koji su suočeni sa izazovima Evropskog zelenog dogovora (EZD-a) i potrebom prilagodbe novim standardima i zahtjevima tržišta.

Fokus treninga je na resursnoj efikasnosti, čistoj proizvodnji i upravljanju energijom, pružajući podršku održivom razvoju MSP u Bosni i Hercegovini.

MSP predstavljaju ključnu snagu privrede Bosne i Hercegovine, te stoga Vaša posvećenost u donošenju novih i održivih praksi igraju ključnu ulogu u oblikovanju energetski sigurnije i čistije budućnosti naše zemlje.

Trenutno ova preduzeća se suočavaju sa velikim izazovima, posebno proizvodni sektor, gdje se dinamika tržišta stalno mijenja i na koji će EZD i druge regulative EU na koje se BiH obavezala, imati značajnog utjecaja u bliskoj budućnosti. Međutim, ovaj trening je prilika za korak naprijed, jer će dati uvid u mnoge dobre prakse koje je moguće sprovesti, kao i prilike za rast, razvoj i prilagodbu okolišnim standardima.

Također, trening pruža ključna znanja i alate za unapređenje proizvodnje u MSP-ima, čineći ih konkurentnijim na tržištu i održivim. Resursna efikasnost, čista proizvodnja i upravljanje energijom postaju ključni faktori uspjeha, a mi Vam stojimo na raspolaganju kako bismo vam pomogli u prevazilaženju tih izazova.

Pridružite nam se na putovanju prema zelenijoj budućnosti vašeg poslovanja. Prijavite se za naš trening i osnažite svoje preduzeće za uspješniju budućnost.

Učešće je moguće uzeti na samo jednom treningu, s ciljem osiguravanja što većem broju malih i srednjih preduzeća da unaprijede svoje poslovne procese.

Prijavni obrazac sa informacijama o održavanju treninga je dostupan na ovom linku.

Rok za prijavu ističe 5 dana prije svakog od tri termina održavanja treninga.

Ovaj projekat  se implementira uz  podršku regionalnog projekta SMART Balkans – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM)  i  Institute for  Democracy  and  Mediation  (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Molimo Vas da ovoj iznimno važnoj temi posvetite pažnju, na čemu smo Vam unaprijed zahvalni. 

Kontakt osobe za sva dodatana pitanja su Ajla Sijarić ([email protected]) i Šejla Aganović-Hajdin ([email protected]).

(Visited 47 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments