Budite dio drugog [email protected] događaja!

26 jan
Rok prijave 11.02.2023

[email protected], nezavisno organizovani TED događaj za mlade bit će održan u subotu, 11. feburara u Dječijoj Kući Novo Sarajevo sa početkom u 11 sati.

Centralna tema [email protected] događaja bit će „Reinventing the Future“ , a ukupno deset govornika će kroz petnaestominutna izlaganja predstaviti ideje vrijedne širenja. Ovaj jednodnevni event će imati publiku od 100 osoba, te je ulaz potpuno besplatan. Svi zainteresovani se samo trebaju registrovati i osigurati svoje mjesto na ovom linku.

Svoje ideje vrijedne širenja na prvom TEDxYouth eventu u BiH će ove godine podijeliti mladi iz cijelog regiona Zapadnog Balkana i šire, okupljajući mlade iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Austrije, Francuske, Kosova i Albanije. Svoje govore podijelit će:Anastasija Đorđa Bosančić, Esma Kurbegović, Efnan Merdan, Lilia Touil, Ivana Srećković, Fatbardh Kabashi, Sara Stojaković, Vuk Vujišić, Ania Sauku i Sara Mezit.

Event ove godine također uključuje i koncept Event Lab-a, gdje će pored govornika, mladi aktivisti, inovatori i organizacije koje rade sa mladima moći podijeliti svoje ideje i rad sa publikom, pružajući jedinstvenu priliku za promociju inovacijskog sektora Bosne i Hercegovine.

“Ovaj događaj je početak nove priče za mlade ljude u Bosni i Hercegovini gdje se svaki glas treba čuti i svaka ideja podijeliti. Glavni cilj [email protected] je da kroz TEDx govoreširi ideje koje se tiču mladih ljudi u Bosni i Hercegovini te ideje koje ih pokreću i motivišu“, istakle su Hadžera Selimović i Ena Porča, sarajevske studentice koje su organizatorice događaja i koje ovaj projekat realiziraju uz podršku Friedrich Naumann Foundation.

Započevši kao četverodnevna konferencija u Kaliforniji prije 30 godina, neprofitna organizacija TED s vremenom je doživjela globalnu ekspanziju. U duhu ideja vrijednih širenja, TED je širom svijeta pokrenuo TEDx, program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude u razgovorima o različitim temama, a [email protected] pružit će priliku mladima da podijele svoje ideje vrijedne širenja.

Više informacija o [email protected] događaju i govornicima dostupno je na Instagram, LinkedIn, Facebook profilu ili upitom na mail [email protected]

(Visited 252 times, 3 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments