Budite dio Baze filantropskih inicijativa projekta Snaga lokalnog

13 dec

Implementirali ste filantropsku inicijativu u svojoj lokalnoj zajednici u 2022. i/ili 2023. godini? Želite li da vaše inicijative za razvoj lokalnih zajednica budu promovisane, kao i da dobijete mogućnost da donatori podrže vaše inicijative u lokalnoj zajednici?

Udruženje Mreža za izgradnju mira trenutno radi na izradi online baze filantropskih inicijativa u Bosni i Hercegovini putem koje će osnovne informacije o filantropskim inicijativama i projektima usmjerenih ka razvoju lokalnih zajednica biti dostupne javnosti. Online baza filantropskih inicijativa će služiti kao alat za promociju i povećanje vidljivosti filantropskih inicijativa, te za umrežavanje i predstavljanje inicijativa potencijalnim donatorima. Nakon što online baza filantropskih inicijativa bude dostupna javnosti, Udruženje Mreža za izgradnju mira će raditi na promociji baze, te na taj način podržati rad i djelovanje organizacija civilnog društva/neformalnih grupa, kao i društveno odgovornih preduzeća i omogućiti da informacije o implementiranim filantropskim inicijativama budu distribuirane što većem broju relevantnih dionika i široj javnosti.

Šta se podrazumijeva pod filantropskom inicijativom? Filantropska inicijativa je svaka aktivnost/inicijativa koja koristi općem dobru zajednice, a koja zahtijeva barem jedan vid doniranja: vremena, novca, rada, znanja, roba ili usluga. Aktivnost ne smije biti usmjerena na pojedinca, a njen rezultat treba biti dugoročno koristan.

Ukoliko želite da informacije o vašem radu i inicijativama budu dio online baze filantropskih inicijativa, molimo vas da popunite podatke o inicijativi putem sljedećeg linka.

Više informacija o tačnom datumu objave online baze filantropskih inicijativa će biti dostavljenje na email adrese koje ste naveli u obrascu iznad. Ukoliko budete željeli izmijeniti određene podatke koje ste već dostavili ili povući saglasnost za vidljivost podataka u online bazi, molim vas da nas kontaktirate putem emaila [email protected] ili putem telefona 033/741-080.

Snaga lokalnog je petogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH razvijamo kapacitete koji omogućavaju održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa. Više informacija dostupno je na web stranici www.snagalokalnog.ba

Javni-poziv-za-online-bazu-filantropskih-inicijativa-u-BiH

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments