BRAVO: Otvoren poziv za jednog volontera u Zagrebu, Hrvatska

1 dec
Rok prijave 10.12.2020
🇭🇷 OTVORENI POZIV ZA 1 VOLUNTEER ZA 2 MJESECA ESC / EVS U ZAGREB-u, HRVATSKA 🇭🇷
Ime projekta: ′′ PROMJENA SVIJETA IZ MOG SUSJEDA VIII ′′
Datum projekta: 06.02.2021 04. 2021.
Trajanje projekata: 2 mjeseci
Organizacija za domaćinstvo i koordinaciju: ′′ SYNCRO ′′
Šaljem organizaciju: ′′ Bravo ′′
Mjesto: Zagreb, Hrvatska
Učesnici: 1 volontera (18-30 godina)
Radni jezik: engleski ili / i hrvatski
Rok za prijavu: 10.12.2020.
Volonterska aktivnost će se održati u jednom od komšiluka Zagreba, Hrvatska od 06.02.2021 do 03. 04. 2021 2021., okupljanje 10 mladih iz Turske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Španije, LITHUANIJA, GRČKA, IRELAND, BULGARIJA, NETHERLANDS I NEMAČKA. U periodu od ova dva mjeseca, međunarodni mladi će kreirati i dostavljati radionice za djecu iz lokalne škole i za djecu iz lokalnog centra za integraciju izbjeglica s ciljem da predstave svoju kulturu i zemlje. Svaki dobrovoljac će biti uparen sa lokalnom starijom osobom koja će podržavati dobrovoljca u planiranju i dostavljanju svojih aktivnosti.
Tokom 8 sedmice 10 volontera će realizovati međukulturalne radionice u lokalnoj školi i biblioteci u susjedstvu Savica, kao i u centru za integraciju izbjeglica (djeca uzrasta od 6 do 10 godine). Učesnici ovog projekta će kreirati i realizovati one radionica u paru sa starijim dobrovoljcima koji žele da volontiraju zajedno sa mladim međunarodnim dobrovoljcima. Dobrovoljci će svoje zemlje, jezik, historiju i kulturu predstaviti 120 djece u 6 grupa kroz boravak poslije škole u lokalnoj školi i procjenjuje se da će dodatnih 120 vrsta iz komšiluka pohađati još 3 škola u tom području kroz radionice u lokalnoj biblioteci i u lokalnom izbjegličkom centru koji vodi Jezuitska služba izbjeglica.
Dobrovoljci će tokom 5 sedmica organizovati 5 Synkro radionica. Ove radionice će pružiti priliku lokalnim mladima da upoznaju dobrovoljce i zemlje iz kojih dolaze. Sadržaj radionica će biti zasnovan na temi međukulturalnosti.
Osim što će volonteri realizovati svoje individualne lične projekte – lični projekat će biti dio ove volonterske aktivnosti koja će dati prostor za volontere da stvore nešto što su oduvijek željeli da urade, nešto što je besplatno za učešće ljudi u njemu i nešto što ima za cilj poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Synkro će pružiti podršku dobrovoljcima stvaranjem okvira za svoje postupke, trenirajući ih da izraze svoje ideje, slažući se o rokovima i narednim koracima, ali sadržaj ovih projekata će sami stvoriti volonteri
(Visited 182 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments