BOŠ: Otvoren poziv za „Godišnju nagradu za Pokretače promena“

11 sep
Rok prijave 24.09.2023
Foto: bos.rs

Beograd – Beogradska otvorena škola (BOŠ), peti put za redom, pokreće izbor za „Godišnju nagradu za Pokretače promena„.

Ovo priznanje je pokrenuto 2019. godine sa ciljem da se otkriju i nagrade aktivni građani i građanke koji menjaju svet oko sebe na bolje.

Tokom 30 godina postojanja, BOŠ teži da prepozna, podrži i mentoriše pojedince, neformalne grupe i organizacije civilnog društva koji su svojim delovanjem želeli da poboljšaju svoj i živote svojih sugrađana.

Naime, ova organizacija civilnog društva ove godine slavi 30 godina postojanja. U tom periodu podržali su preko 850 formalnih i neformalnih udruženja građana. Kako navode iz BOŠ-a, zajedno sa osnaženih 20.000 nosilaca promena stvaraju otporno društvo zasnovano na znanju, partnerstvu i odgovornosti.

Godišnja nagrada slavi pokretače promena – motivisane građane koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svih nas, pruža priznanje i prepoznavanje, kao i finansijsku i medijsku podršku najuspešnijim i najupornijim pojedincima, neformalnim grupama i organizacijama civilnog društva„, naglašavaju iz BOŠ-a.

Informacija o prošlogodišnjim dobitnicima možete pronaći ovde. Dodatne informacije se nalaze na sajtu Javno zagovaranje.

Pravo da nominuju kandidate za ovo priznanje imaju svi građani i građanke Republike Srbije, pojedinci, neformalne grupe ili organizacije civilnog društva. Kako navode iz BOŠ-a, dozvoljeno je da građanin/ građaninka kandiduje samog sebe ili ili nekoga za koga smatraju da zaslužuje nagradu i priznanje za svoj rad, a ispunjava uslove za ovu nagradu.

Nominovani mogu biti organizacije civilnog društva, neformalne grupe i istaknuti pojedinci koji su tokom prethodne tri godine sprovodili inicijative koje odgovaraju cilju konkursa.

Godišnja nagrada za Pokretače promena“  se dodeljuje u sledećim kategorijama:

I – SARADNJOM DO PROMENE 

U ovoj kategoriji BOŠ želi da istakne primere uspešne saradnje između javnih vlasti i organizacija civilnog društva u ostvarivanju pozitivnih društvenih promena.

II – PRVI GLAS GRAĐANA

Ova nagrada namenjena je organizaciji civilnog društva koja je svojom kampanjom uspela da dopre do velikog broja građana, inspiriše ih, motiviše i okupi u zajedničkoj borbi za promenu.

III – POHOD NA AKTIVIZAM 

Ova nagrada u fokusu ima neformalne grupe, pokrete i inicijative koje su okupile veliki broj građana i uspele da ostvare važne promene u zajednici.

IV – POKRETAČ/ICA PROMENA 

U okviru ove kategorije, BOŠ želi da istakne ljude koji su, boreći se za zajednički interes, hrabro iskoračili iz okvira uobičajenih očekivanja i dokazali kolika je snaga pojedinca.

Pored medijske promocije i javnog priznanja, nagrađeni u svim kategorijama dobijaju novčanu nagradu u vrednosti od 600 EUR.

Prijave se dostavljaju popunjavanjem onlajn formulara  najkasnije do 24. septembra 2023. godine do 23:59 časova. Biće razmatrane samo kompletne prijave koje budu pristigle u navedenom roku.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da pošaljete upit na imejl: [email protected] najkasnije do 22. septembra do 15 časova.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments