Biramo najbolje HR Prakse u BiH!

28 aug
Rok prijave 21.09.2023

Prijavite projekat kojim ste poboljšali kvalitet rada uposlenika ili poslovne rezultate!
 
Takmičenje za Najbolje HR prakse powered by MojPosao.ba regrutacijska rješenja predstavlja priznanje predanom i planskom radu timovima i pojedincima u kompanijama i organizacijama, onima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima! Nagrađuju se kompanije i organizacije koje su u svom poslovanju implementirale projekte kroz koje su povećale kvalitet rada svojih radnika, a time poboljšale i poslovne rezultate kompanije ili organizacije.
 
Pet najbolje ocijenjenih projekata od strane žirija biće pozvano na prezentovanje pred publikom DRIVE konferencije, najveće konferencije o liderstvu i talent menadžmentu u Bosni i Hercegovini!
 
KO OCJENJUJE PRIJAVLJENE PROJEKTE?  
 
Projekte ocjenjuje stručni žiri sačinjen od istaknutih članova HR zajednice i predstavnika kompanije Kolektiv d.o.o – MojPosao.ba, kao i publika na dan konferencije:
KRITERIJI ZA OCJENJIVANJE:
Kako bi se osigurala transparentnost projekti se ocjenjuju prema idućim kriterijima:
 
Kontekst razvoja projekta
  • pravovremenost; projekat je utemeljen na ciljevima strategije organizacije i/ili strategije funkcije upravljanja ljudskim resursima; proaktivnost versus reaktivnost
  • originalnost, inovativnost i kreativnost; projekt je razvijan i implementiran na lokalnom nivou
Proces razvoja projekta
  • razlozi za pokretanje projekta; strukturiran pristup razvoju procesa; uključenost zaposlenika i Uprave u dizajniranje procesa; ostvarljive i transparentne projektne aktivnosti i definiran budžet, resursi i rokovi; primjenjivost projekta; troškovna učinkovitost
Konkretni učinak projekta
  • realiziranost definiranih ciljeva; redovito praćenje izvršenja ciljeva prema definiranim mjerama uspješnosti i specificiranim targetima; transparentno komuniciranje realiziranih ciljeva zaposlenicima; održivost projektnih aktivnosti
  • sveobuhvatnost (broj uključenih zaposlenika)
Uticaj na organizaciju
  • dodatna vrijednost organizaciji i doprinos poslovnom uspjehu
  • dodatna vrijednost za zaposlenike; poticanje raznolikosti i ne diskriminacije na radnom mjestu
  • jačanje važnosti funkcije ljudskih resursa u organizaciji
KAKO PRIJAVITI PROJEKAT?
Prijaviti se mogu projekti koji su se provodili ili se provode unazad dvije godine, a implementirani su najkasnije do 31.12.2022. godine. Jedna kompanija može prijaviti više projekata. Prijave projekata su besplatne.
 
Projekat se prijavljuje putem FORMULARA. Uz formular moći ćete dodati i popratne dokumente koji opisuju Vaš projekat (PDF, WORD i sl. – ne više od dva dokumenta), a prijave se šalju na mail: [email protected] najkasnije do 21.09.2023.
 
NAGRADE NAJBOLJIMA
 
Pet najbolje ocijenjenih projekata od strane žirija (bez publike) biće prezentovano pred publikom DRIVE konferencije, najveće regionalne konferencije o liderstvu i talent menadžmentu.
 
Nakon prezentacija publika glasa putem online aplikacije, a ocjene publike će biti pribrojane ocjenama ostatka žirija.
 
Više informacija o nagradama za tri najbolje HR Prakse biće objavljene početkom 9. mjeseca 2023. godine.
(Visited 246 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments