Biciklom do Mjeseca i nazad: Gebrüder Weiss pokreće novo takmičenje

27 mar

Ove godine Gebrüder Weiss ponovo poziva bicikliste da učestvuju u međunarodnoj biciklističkoj kampanji kompanije „GWcycles“. Od 25. marta entuzijasti biciklizma širom svijeta će pedalirati punom snagom. Cilj sportskog takmičenja 2024. godine je ambiciozan: vožnja biciklom do Mjeseca i nazad. Međunarodni učesnici imaju rok do 30. septembra da pređu razdaljinu od 768.800 kilometara.

Kao i prethodnih godina, GWcycles kombinuje ovaj sportski izazov sa zaštitom životne sredine: međunarodna transportna kompanija će zasaditi još 7.000 stabala u Nikaragvi za kilometre koje pređu učesnici. U dva prethodna kruga, ukupno je zasađeno 13.000 stabala u Togu i Nikaragvi. Sadeći ove korporativne šume, Gebrüder Weiss daje važan i aktivan doprinos klimatski prihvatljivoj budućnosti.

„U Gebrüder Weissu vjerujemo u održivu mobilnost, a kao globalna logistička kompanija, entuzijastični smo u pokretanju stvari zajedno,“ Frank Haas, direktor korporativne strategije brenda i komunikacija u Gebrüder Weissu, opisuje osnovnu motivaciju i ciljeve GWcycles. “Do sada je naša biciklistička zajednica postizala spektakularne rezultate svake godine; uživamo u vježbanju i aktivno doprinosimo zaštiti okoliša. Radujemo se ovogodišnjem takmičenju.”

Nakon prošlogodišnje kampanje, koja je završila iznenađujućim uspjehom – više od 15 krugova oko Zemlje – izazivamo učesnike takmičenja 2024. da bicikliraju do Mjeseca i nazad. Glavna nagrada koju Gebrüder Weiss nudi za 300 najboljih biciklista je brdski bicikl, kao i druge atraktivne nagrade za sedam različitih izazova. U takmičenju može učestvovati svako. Broj prijeđenih kilometara bit će zabilježen i izračunat u aplikaciji za biciklizam. Kliknite ovdje da biste otišli na odgovarajuću aplikaciju: www.gw-world.com/de/cycling-around-the-world. Jednostavno preuzmite, registrujte se i započnite!

stefan

Sretan pobjednik: Stefan Schmidt iz Hamburga ušao je među 250 najboljih učesnika 2023. i osvojio brdski bicikl iz Meride. (Izvor: Gebrüder Weiss)

franz


Frank Haas, direktor korporativne strategije brenda i komunikacija u Gebrüder Weiss (Izvor: Gebrüder Weiss / Gnaudschun)

kinezi


Širom svijeta: zaposlenici iz Shenzhena/Kine bicikliraju timski tokom biciklističke kampanje 2023. (Izvor: Gebrüder Weiss)

roman


Zaposlenik Roman Bratek iz Budmerice / Slovačka. (Izvor: Gebrüder Weiss)

sara

Zaposlenica Šárka Hálová ispred Gebrüder Weiss kamiona na vodik u Pragu / Češka (Izvor: Gebrüder Weiss)

aleksandar


Zaposlenik Alexander Dürager iz Salzburga (Izvor: Gebrüder Weiss)

šuma


Prošle godine je zasađeno 7.000 stabala u saradnji sa PRIMAKLIMA u Nikaragvi. U trećoj godini kampanje “GWcycles” namjeravamo udvostručiti ovu cifru. (Izvor: PRIMAKLIMA)

(Visited 61 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments