BHcrafts: javni poziv za edukatora_icu iz oblasti kulturnog naslijeđa!

14 dec

Javni poziv za edukatora/icu iz oblasti kulturnog naslijeđa!

BHcrafts u sklopu projekta „Mladi i naslijeđe“ organizuje radionice za učenike i učenice viših razreda osnovih škola, koji/e će, uz radionicu iz najstarije tehnike ručnog rada – filcanja, imati i sastavno predavanje o važnosti očuvanja tradicionalnih tehnika ručnog rada, kao sastavnog dijela nematerijalne kulturne baštine BiH. Tim povodom pozivamo zainteresirane stručnjake/kinje iz te oblasti, da se prijave na poziv u svrhu edukatora/ice iz oblasti kulturnog naslijeđa.

Prijave zainteresiranih treba da sadrže kratak opis dosadašnjeg iskustva, prvenstveno u radu s djecom.

Molimo da uz prijavu navedete i iznos naknade za realizaciju predavanja u trajanju od 30 minuta. Prijaviti se možete putem mail-a, na [email protected]

Radionice će se realizirati tokom mjeseca marta 2020. godine, u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Jelićeva.

„Mladi i naslijeđe“ je projekat čije se aktivnosti realizuju u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – Regional Programme on Local Democracy, kojeg finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a provodi UNDP Bosnia and Herzegovina.

FB page

(Visited 266 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments