BEST Mostar otvara prijave za Hackathon!

17 feb
Rok prijave 25.02.2023

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar, treću godinu zaredom, organizuje programersko takmičenje Hackathon za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Takmičenje će se održati od 17. do 19. marta 2023. godine u Mostaru u prostorijama INTERA Tehnološkog parka.

Hackathon je jedinstveni događaj koji pruža priliku za učenje i nagrađuje znanje. Cilj organizovanja ovog događaja jeste da podstaknemo kreativno razmišljanje, te razvoj i unapređenje sposobnosti, kao i usvajanje znanja i vještina prilikom rješavanja datih problema.

Ove godine Hackathon se sastoji iz dva dijela. Prvi dio, Jobfair, će se održati 17. marta. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa vodećim kompanijama iz BiH, te da prisustvuju hard i soft skills radionicama koje smo pripremili za njih.

Drugi dio predstavlja takmičarski dio, koji će se održati od 18. do 19. marta gdje će timovi od tri do pet članova imati 36 sati da osmisle rješenje za zadanu temu. Takmičari će imati mogućnost da se konsultuju sa iskusnim mentorima (zaposlenika vodećih IT firmi u BiH), koji će im pomoći tokom procesa.

Za najbolje timove su organizatori pripremili vrijedne novčane nagrade, odnosno:

– 1. mjesto – 2000KM

– 2. mjesto – 1000KM

– 3. mjesto – 500KM

Svi zainteresovani za učestvovanje na takmičenju, mogu se prijaviti putem sljedećeg linka.

Prijave su otvorene do 25. februara.

Za sva dodatna pitanja možete organizatore kontaktirati na: [email protected] , a za dodatne informacije pratite zvaničnu instagram stranicu: @best.mostar.

faktor.ba

(Visited 97 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments