Besplatni dvomjesečni online trening za srednjoškolce iz osnova HTML-a i CSS-a

4 jun
Rok prijave 06.06.2022

Idete u srednju školu i zanima vas web development, ali ne znate odakle početi? Plus Ultra organizuje dvomjesečnu online edukaciju za srednjoškolce kroz koju ćete se upoznati sa osnovama HTML-a i CSS-a.

Napravite vaše prve korake ka web developmentu sa nama i naučite kako napraviti web stranicu koristeći sve mogućnosti koje HTML pruža i kako stranici pridružiti vizualni identitet uz pomoć CSS-a.

Edukacija će se održavati tokom juna i jula 2022. godine, a od učesnika se očekuje posvećenost od minimalno 4h na sedmičnom nivou.

Prijaviti se mogu srednjoškolci koji pripadaju jednoj ili objema kategorijama:

  • Žive na području opštine Novo Sarajevo ili
  • Pohađaju srednju školu koja se nalazi na području opštine Novo Sarajevo (Treća gimnazija Sarajevo, Ekonomska škola itd.)

Prijave za besplatnu online edukaciju možete izvršiti putem linka (link) do 6. juna, 2022. godine do 23:59 sati.

Broj mjesta je ograničen, a svi prijavljeni će biti informisani o rezultatima u roku od 3 dana od zatvaranja prijava.

Cilj ove edukacije  je da kroz online predavanja, vježbe i kvizove približimo srednjoškolcima osnove web developmenta. Vjerujemo da ćemo na ovaj način, a u partnerstvu sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH – ASuBiH i Udruženjem studenata elektrotehnike EESTEC LC Sarajevo, dodatno motivisati mlade da uče, istražuju i programiraju.

Program se realizuje u sklopu projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2”, kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

(Visited 122 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments