Besplatna radionica – Rastresite se: Naučite kako se nositi sa stresom na poslu

17 okt

Teme i predavače za naš Alpha Talks projekat biramo pažljivo sa namjerom da odgovorimo na aktuelna pitanja, da omogućimo znanja i vještine koje će doprinijeti razvoju svih naših učesnika u „gorućim“ poljima.

Iz tog razloga, tema za šestu po redu Alpha Talks radionicu namijenjena je podizanju svijesti o zaštiti mentalnog zdravlja. Stres, u današnjem užurbanom načinu života, je sveprisutan i utiče na mentalno zdravlje, a neadekvatni mehanizmi suočavanja sa stresom mogu da doprinesu razvoju psihičkih poteškoća, osjećaju frustracije, anksioznosti i mnogih drugih stanja koja ometaju naše funkcionisanje. Međutim, postoje načini kako da se pametnije, efikasnije i brže izborimo sa posljedicama koje stres ostavlja na naše mentalno zdravlje.

Simbolično, na Svjetski dan mentalnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 10. oktobra, najavljujemo novu, besplatnu radionicu pod nazivom raSTRESite se: Naučite kako se nositi sa stresom na poslu.

Naš cilj je da naše učesnike osnažimo kako da brinu o sebi i drugima, da sa učesnicima radionice podijelimo praktične savjete, tehnike i vježbe koje će im pomoći da izbjegnu burnout, odnosno sagorijevanje na poslu, te da nauče kako mogu sveukupno poboljšati kvalitetet života, u različitim aspektima.

Mentalno zdravlje u širem kontekstu, sa fokusom na stres na radnom mjestu i kako da ga smanjimo, tema je radionice koju će voditi Tatjana Marković, magistar psiholoških nauka sa višegodišnjim iskustvom u oblasti mentalnog zdravlja. Na radionicu koja će se održati 31. oktobra u prostorijama Alphabet Group kompanije, od 17:00 do 19:00h, pozivamo sve koji žele da nauče kako se nositi sa stresom na poslu. Prijavite se popunjavanjem prijavnog obrasca na dnu stranice.

Samo neke od tema kojima ćemo se baviti:

Možemo li izbjeći stres i zašto ne?
Koji su najveći izvori stresa na poslu?
Zašto je teško tražiti pomoć?
Kako da natjeramo mozak da radi u našu korist?
Kako da se vratimo u ravnotežu (usklađenost tijela, misli i govora)
… a pored toga naučićete i praktične vježbe i tehnike za efikasno suočavanje sa stresom.

Radionica je besplatna, a broj učesnika ograničen! Požurite i rezervišite na vrijeme svoje mjesto!

O PREDAVAČU:
Tatjana Marković je magistar psiholoških nauka sa višegodišnjim iskustvom u oblasti mentalnog zdravlja. Ljubav prema prenošenju stečenog znanja ogleda se kroz desetogodišnji rad na Filozofskom fakultetu u ulozi asistenta, na odsjeku Psihologije, ali i kroz brojne formalne i neformalne edukacije iz oblasti mentalnog zdravlja. Tatjana je praktičar terapije igrom. Iako je pretežno fokusirana na rad sa djecom kroz terapiju igrom, modalitete ove terapije uspješno primjenjuje i u radu sa odraslima, te će neke od tehnika rado podijeliti sa učesnicima Alpha Talks radionice.

Prijave na link:

https://alphabetgroup.net/besplatna-radionica-rastresite-se-naucite-kako-se-nositi-sa-stresom-na-poslu/

(Visited 13 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments