Besplatna radionica – Migracijama kroz historiju!

12 mar
Rok prijave 19.03.2022

4-dnevna hibridna konferencija u Katowicama u Poljskoj za mlade europske lidere iz EU i susjednih zemalja s panel raspravama i tematskim sesijama o različitim važnim aspektima europske suradnje mladih.

Doista, migracije i smještaj stranih zajednica postavljaju mnoge izazove i napetosti i zahtijevaju velike napore da se nauči kako živjeti zajedno i pronaći novu ravnotežu. Međutim, pažljiv pogled i na najudaljeniji kutak svijeta otkriva kako je razmjena s “drugim” neophodna za lokalni opstanak i bogaćenje. Masovne migracije tragično su obilježje našeg vremena, s još jednim valom izbjeglica koji bježe iz svoje zemlje upravo u ovom trenutku na granicama Europske unije. Međutim,  povijest nas može puno naučiti o tome kako su zajednice odredile načine suživota.

Konačni cilj ove radionice je potaknuti kritičko razmišljanje sudionika prema uvažavanju toga kako su naše svakodnevne stvarnosti rezultat susreta, razmjene (ne uvijek sretne ili mirne!) i “kontaminacije” različitih naroda.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Svaki prijavitelj bit će obaviješten o ishodu selekcijskog postupka o njegovoj/njezinoj kandidaturi. Na kraju radionice sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

O strukturi, upisu i prijavi kao i detaljnom rasporedu termina za održavanje radionice možete kliknuti OVDJE.

Za daljnje upite obratite se na: [email protected] 

Rok prijave je 19.03.2022.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments