Besplatna online radionica malog autorskog karantena filma

30 mar
Rok prijave 12.04.2020

Blank_filmski inkubator pokreće online radionicu malog autorskog karantena filma koja je zamišljena kao intenzivni online tečaj u kojem mentori odabrane polaznike usmjeravaju da, s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze, snime kratki igrani, dokumentarni ili eksperimentalni film, kojim bi na sebi svojstven način zabilježili kako provode vrijeme u karanteni.

Filmovi bi trebali biti snimani isključivo u interijeru u kojem polaznici egzistiraju osim ako priroda nečijeg posla ne iziskuje kretanje u otvorenom prostoru. Film može biti koncipiran kao dnevnik cjelokupnog procesa, može se baviti samo jednim segmentom života u izolaciji, može biti narativan, ali ne nužno.

“Odlučili smo situaciju panike, bespomoćnosti i dokolice preokrenuti u nešto pozitivno i konstruktivno. Svi se nalazimo u neprirodnoj situaciji, a neprirodne situacije izvrsan su katalizator za kreativno izražavanje”, kazali su.

Prijaviti se podnose do 12.4.2020. (ned) do podne na [email protected] s naznakom: Za radionicu karantena filma

U prijavi je potrebno navesti nekoliko biografskih rečenica o sebi, kontakt podatke (e-mail i broj telefona), motivaciju za prijavu na radionicu, napisati ideju ili sinopsis od najviše jedne stranice koja bi bila tema vašeg filma

Svi elementi prijave su obavezni.

Molimo vas da prijava ne bude dulja od dvije stranice.

Prva sljedeća radionica održava se 16. travnja u 17 sati.

 

(Visited 108 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments