Besplatna obuka za User interface/User experience dizajn

2 maj

 

Centar za edukacija i istraživanje “Nahla”, u okviru provedbe projekta „Lokalno partnerstvo za aktivaciju i integraciju nezaposlenih na tržište rada“ koji finansijski podržava Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) – u okviru projekta “Podrška Evropske unije  lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II)“, raspisuje

K O N K U R S
za upis polaznica na besplatni program neformalnog obrazovanja
„Obuka za User interface/User experience design“
(za 13 nezaposlenih polaznica s područja Kantona Sarajevo)

Svaki digitalni interfejs/interakcija (web i mobilne aplikacije, kontrolna tabla u autu, smart home uređaji) dizajniran je da riješi određeni problem ili da naše živote učini lakšim. Svaki put kad se koristi telefon, tipke koje se dodiruju, pokrete koji se prave prstima po ekranu, izbor fontova, šemu boja – sve ovo dizajniraju UI/UX dizajneri.

Drugim riječima, UI/UX je komunikacijski kanal između kompjuterskog softvera i krajnjeg korisnika. Ova obuka istražuje principe i praksu korištenja user interface i user experience dizajna za digitalne platforme.

SADRŽAJ I KONCEPT OBUKE:​

Obuka za User interface/User experience dizajn obuhvatit će 120 nastavnih časova iz 5 oblasti:
1. Uvod u UI/UX dizajn i upoznavanje sa softverom koji će se koristiti
2. Elementi UX dizajna
3. Komponente UI dizajna
4. Rad na aplikaciji
5. Rad na praktičnom zadatku (završni zadatak)

Obuka je koncipirana tako da se svaki modul sastoji od teoretskog i praktičnog rada, uz stalno praćenje individualnog napretka polaznica kroz samostalne zadatke (domaći zadaci, rad na projektima). Nakon svakog modula polaznice pristupaju testiranju iz obrađene oblasti.

TRAJANJE OBUKE: Obuka će se realizirati od 24.5. do 6.10.2022. u prostorijama CEI „Nahla“ u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu.

TERMINI: Nastava će se održavati utorkom i četvrtkom od 17.30 do 20.00h

NAČIN PRIJAVE: Polaznice u prvom krugu se prijavljuju putem ONLINE FORMULARA. Konkurs je otvoren najkasnije do 13.5.2022. do 15.00 h. Kandidatkinje se prvo prijavljuju putem online formulara, nakon što se provede konkursna procedura (testiranje i intervju), primljene kandidatkinje će dobiti obavještenje putem e-maila o dostavi dokumentacije.

(Visited 207 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments