Besplatan seminar za preduzetnike na temu pripreme projekata

20 jan

Priprema projekata po project cycle management (PCM) metodologiji, priprema prijedloga projekta za domaće i meuđnarodne pozive.

BESPLATNI SEMINAR ZA OBRTNIKE I OSTALA ZAINTERESIRANA LICA NA TEMU

PRIPREMA PROJEKATA PO PROJECT CYCLE MANAGEMENT (PCM) METODOLOGIJI, PRIPREMA PRIJEDLOGA PROJEKTA ZA DOMAĆE I MEĐUNARODNE POZIVE

Nakon uspješno održanog prvog i drugog modula edukacije U Mostaru i Tuzli, OK SBK/KSB ima čast biti domaćin OK FBIH prilikom održavanja 3 i 4 modula seminara i to na temu:

PRIPREMA PROJEKATA PO PROJECT CYCLE MANAGEMENT (PCM) METODOLOGIJI (Modul 3 i Modul 4). – PRIPREMA PRIJEDLOGA PROJEKTA ZA DOMAĆE I MEĐUNARODNE POZIVE

Treći i četvrti dio modula predstavljaju jednu povezanu cjelinu. Polaznici će biti upoznati s pozivima od strane domaćih i međunarodnih donatora i institucija na koje se mogu prijaviti. Polaznici će raditi samostalno ili u grupama na projektnoj dokumentaciji te uz stručno vođenje i usmjeravanje predavačice popuniti projektnu prijavu. Zajedno će se analizirati problem i ciljeve pojedinog projekta, odrediti rizike i detaljno proći kroz projektne aktivnosti i proračun. Cilj je pripremiti projektnu aplikaciju za određeni poziv, te aplicirati za sredstva nakon što neki od donatora uputi poziv za projekte.

Program će obuhvatiti:

  • Upoznavanje s pozivima za projekte i donatorskim organizacijama
  • Analiza problema, kreiranje ciljeva i određivanje rizika
  • Definiranje projektnih aktivnosti i proračuna
  • Finalizaciji projektnog prijedloga
  • Individualna podrška svakom sudioniku edukacije.

METODE RADA

Kratki uvod s PowerPoint prezentacijom nakon kojeg slijedi radionica s vježbama na konkretnim primjerima uz stalno aktivno učešće svakog polaznika. Razgovori i diskusije, grupne vježbe i konzultacije s primjerima iz prakse. Voditeljica u kratkim teoretskim blokovima tumači ključne koncepte, potom slijedi praktični rad.

Seminar će se održati u Kreševu 26.01.2023. (četvrtak) Hotel ADRIALE, Kraljice Katarine b.b. 71 260 Kreševo, s početkom u 10:00 sati. Modul 4. kao nastavak Modula 3. će se održati 6.2.2023 o čemu će više detalja biti rečeno na samom seminaru.

Broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete najkasnije do 24.1.2023. na mail adresu:

[email protected]
[email protected] ili
Broj mobitela: 063 809 849
063 363 425
Svaki polaznik po završetku radionice primit će certifikat.

Voditeljica radionice je Josipa Terzić vlasnica je APRIORI BH – Agencije za profesionalno usavršavanje, event management i komunikacije. Do sada je vodila radionice za Američki kutak u Mostaru, Asocijaciju poduzetnika Hercegovine, Mozaik Sarajevo, Hilfswerk International Sarajevu, Projekt YourJob, Caritas Mostar i brojne druge privatne tvrtke. Posljednjih pet godina samoinicijativno je mentorirala i stručno usmjeravala +30 mladih osoba koje su bile na prekretnici u karijeri.

Preuzeto sa: akta.ba

(Visited 54 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments