Besplatan online kurs o međunarodnim odnosima

27 jan
Rok prijave 30.01.2020

Univerzitet Tartu u Estoniji objavljuje poziv za masovni otvoreni onlajn kurs (MOOC) u oblasti odnosa Rusija i Evorpske unije. Obim kursa je dva ECTS kredita, a organizovaće se u periodu od 3. februara do 8. marta 2020. godine. Učešće je besplatno.

OBLAST: Međunarodni odnosi, politika.

OPIS

Učesnici će imati priliku da steknu znanje o istorijskim i institucionalnim aspektima odnosa Rusije i Evropske unije, prirodi spoljnih politika, kapacitetima aktera spoljne politike Evropske unije u odnosima sa Rusijom, ulozi ruskih aktera u odnosima sa EU, bliskim zemljama i politikama integracije, i o odnosima EU i Rusije u vezi sa trgovinom i energetikom. Kurs se sastoji od potkasta, video okruglih stolova i diskusija, i gostujućih intervjua sa predstavnicima NVO, EU i drugih institucija. Jezik kursa je engleski. Testiranje će biti vršeno putem onlaj kvizova, definisanja pojmova na Vikipediji i kratkog projekta. Potrebno je skupiti najmanje 51 bod od mogućih 100 za uspješno polaganje. Učesnici koji uspješno završe kurs će dobiti digitalni sertifikat.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati iz cijelog svijeta. Ne postoje posebni uslovi u pogledu nivoa i oblasti obrazovanja iako je kurs prvenstveno namijenjen studentima osnovnih i magistarskih studija u navedenoj oblasti. Potreban je srednji nivo znanja engleskog jezika.

Prijaviti se možete ovdje.

ROK PRIJAVE: 30. januar 2020. godine

Detaljnije informacije potražite ovdje.

(Visited 519 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments