Besplatan kurs za nastavnike i profesore: Online nastava po svjetskom standardu

19 jun

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini pripremila je besplatan kurs “Lideri online nastave” za sve nastavnike i profesore putem kojeg se mogu upoznati sa svjetskim trendovima u izvođenju online nastave. 

Pandemija koronavirusa  donijela je nove izazove u obrazovanju i svi su morali da se presele iz školskih klupa u digitalne učionice. Bez obzira na okolnosti, obrazovanje uvijek mora da se prilagodi svim promjenama i situacijama i ne smije stati, kao ključna karika u lancu kreiranja vrijednosti društva.

Kurs “Lideri online nastave” omogućava nastavnicima i profesorima da nauče na koji način mogu planirati interaktivnu online nastavu, kako vrijednovati znanje online, te kako koristiti alate i aplikacije za e-učenje na najbolji način.

“Kurs “Lideri online nastave” je bio više nego koristan. Iako već nekoliko mjeseci traje online nastava, te smo mi kao nastavnici upoznati s online alatima neophodnim za izvođenje nastave, na ovom kursu sam otkrila neke nove alate koje planiram koristiti u nastavi. Sve je detaljno objašnjeno, lako razumljivo. Paket resursa je super dodatan bonus. Sama ideja ovog kursa je jako dobra i to je upravo ono što je nama profesorima u ovom trenutku neophodno”izjavila je profesorica engleskog jezika iz Bosanske Krupe, koja je imala priliku da pohađa testnu verziju kursa.

Svi koji budu pohađali kurs dobit će certifikat, a imat će priliku da razgovaraju i  razmijenjuju ideje sa svojim kolegama iz naše zemlje i regiona, putem online grupa u okviru kursa.

“Zajedno sa timom svjetskih stručnjaka, koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, i rade na online platformama za učenje širom svijeta, kreirali smo kurs za naše ambiciozne i kreativne nastavnike i profesore koji će im omogućiti da organizuju online nastavu uspješno u svojim sredinama. Smatramo da pojam liderstva nije vezan za titulu i da svako može postati lider online nastave u svojoj školi ili fakultetu uz kvalitetnu pripremu”rekli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Kurs će biti dostupan od 22. juna, a link za prijavu je ovdje.

(Visited 370 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments