Besplatan kurs dizajna na ITAcademy: Naplatite svoju kreativnost

5 nov

Dizajn danas predstavlja jedno od najtraženijih i najprofitabilnijih oblasti: mnogi kreativci zahvaljujući njemu rade posao koji vole i zarađuju platu koja je i do tri puta veća od prosječne zarade kod nas.

Stoga je dizajn pravo zanimanje za sve koji žele da dobro naplate svoju kreativnost.

Ukoliko ste jedan od njih, bez obzira na to da li ste potpuni početnik ili već posjedujete neka znanja koja želite da proširite, ITAcademy je pripremila potpuno besplatan kurs iz dizajna: “Brand Design – od nule do finalne prezentacije“.

Na ovom kursu, koji vodi iskusan dizajner Haris Delimustafić, polaznici će imati jedinstvenu priliku da besplatno savladaju osnovne principe dizajna u procesu kreiranja brenda, te na praktičan način, korištenjem dva najvažnija dizajnerska programa – Adobe Photoshop i Adobe Illustrator – prođu kroz kompletan proces brendiranja od početne ideje, preko izrade različitih promotivnih materijala, pa sve do finalne prezentacije sopstvenog dizajna!

Ukoliko ne želite da kao mnogi živite u svijetu mašte, već ste spremni da steknete znanja i vještine koji će vam pomoći da od mašte živite, rezervišite svoje mjesto na ovom kursu.

Kako bi svaki polaznik dobio adekvatnu pažnju, broj mjesta je ograničen. Prijavite se do 6. 11. i iskoristite ovu jedinstvenu priliku.

Dizajneri stižu lako do posla, zarađuju iznad prosjeka i biraju koliko će da rade

Sa ITAcademy ističu da je potražnja za ovim stručnjacima najveća do sada, kao i da sve veći broj ljudi želi da gradi dizajnersku karijeru.

Jedan od razloga ovakvog interesovanja za kurseve iz dizajna je i činjenica da, usljed nezapamćenog značaja marketinga i usmjerenosti brendova ka vizuelnim sredstvima komunikacije, dizajneri danas lako dolaze do radnog mjesta.

Ujedno, i domaći i strani poslodavci izdvajaju velike sume novca kako bi zaposlili kvalitetnog dizajnera koji će doprinijeti njihovom poslovanju kroz inovativan vizuelni oblik koji izdvaja od konkurencije i postaje prepoznatljiv. A osim dobre zarade i sigurnog puta do posla, dizajn nudi i veliku fleksibilnost kada je o radnom vremenu riječ: kreativci svoj budžet popunjavaju i kroz brojne dodatne freelance projekte, što im omogućava da rade za poslodavce širom svijeta ne napuštajući svoj dom.

Upravo zbog velikog interesovanja polaznika i sve veće potražnje na tržištu za dizajnerima ITAcademy je ove godine specijalno za kompletan smjer dizajna otvorila upis za još jednu grupu, koja će sa nastavom početi u decembru.

Sa ITAcademy javljaju da se broj mjesta u decembarskoj grupi uveliko popunjava, stoga, ukoliko želite da radite ono što volite i odlično zarađujete, posjetite sajt it-akademija.com i rezervišite svoje mjesto na vrijeme.

Jedino školovanje koje vam za samo 10 mjeseci može promijeniti život

Program školovanja na smjeru Web Design sačinjen je tako da znanja i vještine stičete kroz praktičan rad, uz minimum teorije i uz direktno vodstvo nekih od naših najuspješnijih IT stručnjaka. Polaznicima je pored toga na raspolaganju i sveobuhvatan niz alata i resursa za unapređenje karijere i lično usavršavanje, zahvaljujući kojima su mnogi od njih posao dobili već u toku školovanja, kao što je slučaj sa bivšim polaznikom ITAcademy Farisom Delijom:

“U toku školovanja krenuo sam raditi kao freelancer, gdje sam odradio manji projekat za jedan dizajn studio u Londonu, za koji sada radim kao Lead Web Designer na projektima koji su plaćeni i nekoliko hiljada funti. Iz dana u dan primjenjujem stečena znanja i time doprinosim svom razvoju i razvoju same kompanije.”

Ono što mnogi polaznici ističu kao najveću vrijednost školovanja na programu za web dizajn jeste rad u ITAcademy Dizajn studiju, gdje imaju prilike da učestvuju u pravim poslovnim projektima i tako, pored dragocjenog iskustva, dobiju preporuke najvećih kompanija u regionu i ostvare kontakte sa uglednim poslodavcima:

“Posebno bih izdvojila DesignStudio, gdje sam imala mogućnost da uz podršku predavača radim na stvarnim projektima i učestvujem na konkursima, gdje je moje rješenje jednom prilikom i izabrano kao pobjedničko. Na ITAcademy sam uvidjela da sam zaista pronašla ono čime bih željela da se bavim”, iskustvo je Anje Kukolj, koja je uspješno završila dizajn na ovoj ustanovi.

Jednostavno, za sve koje privlači dizajn i koji žele da steknu primjenjiva znanja koja će im obezbijediti karijeru u ovoj oblasti ITAcademy je pravo mjesto, o čemu svjedoče brojni zadovoljni i uspješni polaznici.

Pročitajte više o uspjesima drugih ITAcademy polaznika i savjetima koje imaju za vas.

Internacionalni certifikati

ITAcademy je i zvaničan Adobe trening centar, što znači da kao njen polaznik možete potpuno besplatno polagati za cijenjeni Adobe certifikat koji je internacionalna potvrda vašeg znanja i sposobnosti kao dizajnera. Sa ovim certifikatom sigurno ćete se izdvojiti od konkurencije, kako na našem tržištu tako i na inostranim.

Inače, ova cijenjena ustanova izdvaja se od svih drugih u regionu kao jedina škola koju su najveće svjetske IT kompanije, organizacije i institucije izabrale za svog zvaničnog partnera. To znači da na njoj nakon školovanja, pored Adobe certifikata, možete dobiti i brojne druge prestižne internacionalne IT certifikate kao što su Microsoft, Zend, CompTIA, Cisco, Autodesk… koji višestruko povećavaju vaše šanse za posao kod nas i u svijetu.

Zakoračite u svijet dizajna potpuno besplatno na najcjenjenijoj IT školi u regionu

Kurs “Brand Design – od nule do finalne prezentacije” predstavlja zaista jedinstvenu priliku da na sjajnim predavanjima u moderno opremljenim učionicama i uz vodstvo stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom napravite prvi korak u uzbudljivom i profitabilnom svijetu dizajna.

Prijavite se na vrijeme!

(Visited 199 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments