Bečelor stipendije Politehničkog instituta Worcester u Masačusetsu

10 jan
Rok prijave 01.02.2020

Politehnički institut Worcester u Masačusetsu objavljuje poziv za stipendije namijenjene kandidatima koji se upisuju na prvu godinu studija u bilo kojoj dostupnoj oblasti na institutu. Stipendije sedodjeljuju za cijeli period studiranja.

OBLAST:

Sve dostupne oblasti.

OPIS

Stipendije samo djelimično pokrivaju troškove studiranja, a kandidati su u obavezi da obezbijede ostatak sredstava. U ponudi je više vrsta stipendija. Stipendije za akademski uspjeh se dodjeljuju u iznosu od najmanje 20000 dolara, a stipendije za kandidate u stanju finansijske potrebe su u rasponu od 5000 do 25000 dolara, s tim što porodica kandidata treba da obezbijedi najmanje 22000 dolara (postoji mogućnost plaćanja u mjesečnim ratama). Osim stipendija, postoji i mogućnost angažmana u kooperativnim programima za napredne studente gdje mogu zaraditi od 21000 do 26000 dolara.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta.

NAČIN PRIJAVE:

Da biste se prijavili potrebno je da popunite onlajn aplikacionu formu za upis na željeni studijski program na: https://www.wpi.edu/academics/study?bachelor. Nakon toga, možete aplicirati za stipendiju na: https://cssprofile.collegeboard.org.

ROK ZA PRIJAVU:

1. februar 2020. godine
Detaljnije možete pronaći ovdje.

(Visited 150 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments