BBI i Unsko-sanski kanton dijeli 10 miliona za razvoj privrede

16 jan
...
Bosna Bank International (BBI) i JU Kantonalni fond Unsko-sanskog kantona potpisali su ugovore kojim je uspostavljena saradnja za plasman komisionih stambenih finansiranja i subvencionirana linija za održavanje i otvaranje radnih mjesta. Ugovore, koji će omogućiti kupovinu stanova po povoljnim uslovima i niskim profitnim maržama, te obezbijediti povoljna finansijska sredstva za privredu ovog Kantona, potpisali su u srijedu, 6. januara, u Sarajevu Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Suvad Šahinović, direktor Kantonalnog fonda.

– BBI banka i ovu godinu započinje sa projektima koji su podrška razvoju privrede BiH. Ova saradnja predstavlja uspješan model javno-privatnog partnerstva kojim podržavamo kupovinu nekretnina i zapošljavanje u USK. Sredstva namijenjena za fizička lica plasirat će se uz profitnu maržu od 2%, i to bez naknade za obradu finansiranja. Također, BBI banka je obezbijedila i 10 mil KM po povoljnijim uslovima za podršku pokretanju i razvoj biznisa, a s ciljem otvaranja novih radnih mjesta – kazao je nakon potpisivanja Bukvić, saopšteno je iz BBI banke.

– Posebno nam je drago da sa novom godinom započinjemo saradnju sa BBI bankom koja je izabrana na međunarodnom javnom tenderu kao najpovoljniji ponuđač. Ovom saradnjom nastavljamo našu misiju na području USK. Osim dvije stambene linije Kantonalni fond je ove godine izdvojio i sredstva za subvenciju profitne marže za finansiranje privrede. Na nivou 2021. godine izdvojeno je 400.000 KM – naglasio je Šahinović.

Zainteresirani za ove linije finansiranja mogu se obratiti poslovnicama BBI banke na području Unsko-sanskog kantona – u Bihaću, Sanskom Mostu, Cazinu i Bosanskom Petrovcu, a detaljnije informacije dostupne su na stranicama BBI banke i Kantonalnog fonda.
(Visited 63 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments