Banja Luka: Šumska šetnja

8 jul

Pozivamo roditelje da prijave svoje zainteresovane mališane uzrasta 6-10 godina za jedinstvenu šumsku šetnju! Djeca će se kroz šetnju upoznati sa banjalučkim šumama i značajem prirode za sve nas.🤗

📍U nedjelju, 14.07. u 09:00h, okupljamo se kod kućice s rampom na Banj brdu, odakle krećemo u šumsku šetnju do Trešnjika.

🔸Staza nije zahtjevna i namjenjena je svima! Tokom šetnje i po dolasku na Trešnjik, naš vodič će sve polaznike kroz predavanje i kreativne radionice bolje upoznati sa šumama, njihovim stanovnicima i njihovom značaju za nas.🐦🦎🦔

🥾🧢 Ruta je dugačka oko 7 kilometara, a ukupna šetnja sa pauzama će trajati oko 4 sata. U toku šetnje pravićemo više kraćih pauza, jednu dužu pauzu za užinu i radionicu slikanja sa materijalima koje ćemo prikupiti tokom šetnje. Preporučujemo udobnu obuću, 2l vode, ručak i grickalice za energiju. I naravno zaštitu od sunca – kape, kačket/šešir i kremu. U slučaju da mali istraživači budu preumorni, organizovaćemo povratak autobusom.

💁‍♂️Šetnju vodi Nikola Pećanac, master šumarstva, koji dosta vremena provodi baš na ovim rutama. Od njega će naši mali učesnici moći naučiti svašta o samim šumama koje se nalaze u okolini našeg grada, o biljnim vrstama koje krase ove šume, kao i o snalaženju u prirodi uz pomoć kompasa!

🎯Ako želite da se vaši mališani priključe našoj šetnji i radionici, javite nam se najkasnije do petka 12.7.2024. do 16:00h, te nam pošaljite vaše informacije na email adresu [email protected] ili u FB inboks Centra za životnu sredinu, slanjem podataka: ime i prezime, uzrast polaznika/ce, napomenu da li će nam se pridružiti i roditelj (može, a i ne mora), broj telefona.

✅Centar za životnu sredinu je podnio inicijativu za proglašenje šuma oko Banjaluke zaštićenim područjem, te radimo na istraživanjima za potrebe izrade studije. Vjerujemo da će Banjaluka biti ponosna na svoje šume kao buduće zaštićeno prirodno dobro, a ovo je samo jedna od aktivnosti kojima želimo da upoznamo i zbližimo banjalučane/ke sa njihovim šumama!

Vidimo se!☀️

(Visited 27 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments