Banja Luka: Poziv za poslovne ideje

31 dec
Rok prijave 21.01.2021

Gradska razvojna agencija Banja Luka implementira “Zajednički program virtuelne inkubacije u svrhu akceleracije i osnaživanja kulturnih i kreativnih industrija”, u okviru projekta CCI4TOURISM, odobrenog od strane programa Interreg ADRION, a sufinansiran od strane Republike Grčke i Evropske unije.

Gradska razvojna agencija Banja Luka, prema ovom pozivu, poziva nova i start-up preduzeća, aktivna u oblastima kulturnih i kreativnih industrija (CCI) da dostave svoju poslovnu ideju sa posebnim naglaskom na glavnu temu projekta: Doprinos CCI preduzeća i pojedinaca, inovativnom turističkom proizvodu i stvaranju strategije održivog turizma.

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU

Osnovni cilj projekta CCI4TOURISM je povećati kapacitet kulturno kreativnih industrija, koji imaju ključnu ulogu u sprovođenju politika iz kulture i turizma. Glavni cilj je unapređenje turističkog proizvoda, posebno uzimajući u obzir negativne efekte uslijed nastanka epidemije Covid-19, koje su najviše pogodile sektor CCI-a i turizma.

Kako bi se realizovao cilj projekta, potreban je novi, nekonvencionalan pristup strategijama upravljanja turizmom. Projekat će implementirati aktivnosti u vezi sa:

a) mobilizacijom talenata i otkrivanju novih poslovnih ideja,
b) jačanje preduzetničkih kapaciteta CCI-a,
c) podrška „hibridizaciji“ između preduzeća koja djeluju iz oblasti kulture, stvaralaštva i turizma, kako za pokretanje novih preduzeća tako i za definisanje novih proizvoda.
U svrhu postizanja cilja i podrške razvoju kulturnih i kreativnih preduzeća, projekat CCI4TOURISM planira da izabere 10 najboljih poslovnih ideja i da podršku preduzećima sa potencijalom, sa ciljem njihove promocije i istupanja na tržište.

Benefiti preduzeća/pojedinaca koji budu izabrani?

  • Učešće na dvodnevnom seminaru sa specijalizovanim trenerima (eksperti iz oblasti komunikacije i digitalnog marketinga, vizuelne i kreativne industrije, digitalizacija i poslovnog menadžmenta)
  • Usluge inkubacije i akceleracije, u prvoj fazi virtuelno, u nekom narednom period i fizički, u skladu sa epidemiološkom situacijom. (Treneri/eksperti će za 10 najboljih odabranih ideja organizovati obuke iz svojih ekspertskih oblasti te iz svog domena pomoći razvoju poslovne ideje)
  • Promocija ideja kroz publikaciju u vidu booklet-a, koja bi objedinila sve poslovne ideje iz CCI4TOURISM partnerskih zemalja.

Usluge koje nudi Gradska razvojna agencija Banja Luka, odabranim preduzećima/pojedincima uključuju radionice osposobljavanja u različitim poslovnim procesima. Prvenstveno treninzi iz oblasti:

  • Marketinga, konsultantskih usluga, mentoringa za PR, brendiranja proizvoda
  • Vizuelnih i kreativnih industrija, blisko povezanih sa kulturnim nasleđem i kreativnim sektorom
  • Digitalizacije i poslovnog menadžmenta

PRAVA I USLOVI UČEŠĆA NA POZIVU

Pravo učešća na konkursu imaju predstavnici ideja ili novoosnovanih kompanija koji se ističu po jednom od navedenih kriterijuma:

  • Kreativnom i Inovativnom pristupu
  • Dosadašnjim rezultatima iz oblasti CCI i/ili turizma

POSTUPAK PODNOŠENJA PRIJAVA

Rok za podnošenje prijava je 21/01/2021.

Prijave je potrebno dostaviti u obliku prijavnog formulara koji je u elektronskoj formi.

Za sve detalje i dodatna pitanja kontaktirajte Vladimira Amidžića i Slađanu Kukić na kontakt mailove vladimir.amidzic@cidea.org i sladjana.kukic@cidea.org.

Više informacija snagalokalnog.ba

(Visited 77 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments