Aplicirajte za stipendiju Univerziteta odbrane u Švedskoj

7 jan
Rok prijave 01.02.2021

Švedski Univerzitet za odbranu nudi određeni broj stipendija za međunarodne studente koji se prijavljuju za prijem na ovaj univerzitet. Dostupne su UHR stipendije koje pokrivaju školarinu za obije akademske godine magistarskog programa.

OBLAST:

više oblasti

OPIS

UHR stipendijom upravlja Švedsko vijeće za visoko obrazovanje (UHR). Procesom prijave i odabira među primljenim studentima na Švedsko odbrambeni univerzitet rukovodi univerzitet. Stipendija se može koristiti samo za plaćanje cijele ili dijela školarine i ne može se koristiti za smještaj ili druge slične troškove.

USLOVI

UHR stipendija je namijenjena dobro kvalifikovanim studentima iz zemalja koje nijesu zemlje EU/EEA i Švajcarska (u skladu s Uredbom 2010: 543), koji žele studirati na švedskim univerzitetima ili koledžima. Imajte na umu da se samo kandidati u trenutnom krugu prijave mogu prijaviti za stipendiju, jer je stipendija namijenjena novoprimljenim studentima.
Stipendije su namijenjene studentima magistarskih studija, a prvo je neophodno upisati se na određeni program, pa onda aplicirati za školarinu.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se vrše na linku: https://www.fhs.se/…/application-form-scolarships.html
Dobitnici stipendija biće obaviješteni odmah nakon rezultata prijema početkom aprila 2021. Ako do 30. aprila nijeste dobili imejl, svoju prijavu za stipendiju smatrajte neuspješnom.

ROK ZA PRIJAVU:

1. februar 2021. godine

Detaljnije: https://www.fhs.se/…/starting-at-sedu/scholarships.html

(Visited 154 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments