Aplicirajte za Herbert Scoville Jr. Peace stipendiju

15 jun
Rok prijave 01.10.2021

Program stipendija Herbert Scoville mlađeg poziva nedavne alumniste koledža i postdiplomskih škola da se prijave za redovne, stipendije u trajanju od šest do devet mjeseci, u Vašingtonu, DC.

OBLAST: Više oblasti

OPIS

Biće izabrani pojedinci koji će raditi sa neprofitnim organizacijama od javnog interesa koje se bave pitanjima mira i bezbjednosti. Posebno se podstiču kandidati koji su zainteresovani za ova pitanja i imaju prethodno iskustvo u aktivizmu ili zagovaranju od javnog interesa.Stipendisti primaju platu od 3400 USD mjesečno i osnovno obeštećenje za zdravstveno osiguranje, plus putne troškove do Vašingtona, DC. Program takođe obezbeđuje 1000 dolara po stipendisti za profesionalno usavršavanje kako bi prisustvovali relevantnim konferencijama ili sastancima, koji bi mogli da pokriju putne troškove, smještaj i kotizaciju, ili da bi pohađali kurs jezika ili politike. Program organizuje sastanke za stipendiste sa stručnjacima za politike i događaje za umrežavanje sa bivšim studentima. Stipendisti takođe dobijaju mentorstvo od člana odbora i bivšeg stipendiste.

USLOVI

  • Ovo je visoko konkurentna stipendija namijenjena ljudima koji su već pokazali interesovanje za ovu oblast. Kandidati moraju biti dobri pisci koji su vješti u radu u brzom kancelarijskom okruženju. Tražimo ljude koji razmišljaju o karijeri radeći na pitanjima međunarodnog mira i bezbjednosti sa organizacijama od javnog interesa, Saveznom vladom, akademijom ili medijima.
  • Od potencijalnih stipendista se očekuje da imaju visok akademska uspjeh i snažno interesovanje za pitanja mira i sigurnosti. Prethodno iskustvo u aktivizmu ili zagovaranju od javnog interesa je veoma poželjno. Poželjno je, ali nije obavezno, da se takve aktivnosti bile o pitanjima mira i bezbjednosti.
  • Iskustvo sa aktivizmom ili zagovaranjem od javnog interesa kao što su: organizovanje foruma u kampusu i/ili terenska kampanja, sastanak sa donosiocima odluka, organizovanje skupova, rad sa kampusom, pridruživanje lokalnoj ili nacionalnoj organizaciji, aktivno učešće na konferencijama i pisanje i objavljivanje mišljenja u tradicionalnim i novim medijima.
  • Kandidati moraju imati bečelor diplomu do početka stipendije. Prednost imaju državljani Sjedinjenih Država, mada se povremeno dodeljuje stipendija stranom državljaninu sa prebivalištem u SAD. Neamerički državljani nemaju pravo da se prijave. Scoville stipendija nije namijenjena studentima ili naučnicima zainteresovanim za bavljenje nezavisnim istraživanjem u Vašingtonu, DC.

NAČIN PRIJAVE Za prijavu idite na link: http://scoville.org/apply/application-information/…

ROK ZA PRIJAVU: Stipendija za proljeće 2022. – 1. oktobar 2021.

Detaljnije: http://scoville.org/

(Visited 109 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments