Apliciraj na RYCO grant od 3.000 EUR

13 okt
Rok prijave 12.11.2023

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je pokrenula novi projekat “Fond za kulturu mladih na Zapadnom Balkanu”. Ovo je višegodišnji projekat, finansiran od strane Njemačkog Ministarstva spoljnih poslova i podržan od strane vlada Zapadnog Balkana, namijenjen kulturnim praktičarima i organizacijama civilnog društva iz oblasti kulture. Cilj projekta je podržati kulturni aktivizam mladih i kreativna rješenja za aktuelne društvene i političke probleme u regionu, doprinoseći regionalnoj saradnji, međukulturnom dijalogu, izgradnji mira i pomirenju.

Pojedinci mogu aplicirati za grantove do 3.000 EUR, dok organizacije civilnog društva mogu aplicirati za grantove do 6.000 EUR. Rok za prijave je do 12. novembra. Više informacija dostupno je na RYCO-ovoj veb stranici https://www.rycowb.org/western-balkans-youth-cultural-fund/.

Više informacija možete dobiti i na info sesiji koju lokalna kancelarija RYCO-a u Sarajevu realizuje sljedeće sedmice u četvrtak, 19. oktobra sa početkom od 11:00 časova u prostorijama Europe Housa Sarajevo.

Dan nakon toga je planirana i trodnevna radionica sa kulturne praktičare i predstavnike OCD-a iz oblasti kulture koji žele već sada početi raditi na razvoju svoje aplikacije. Kulturni praktičari se mogu prijaviti za grantove do 3.000 eura, dok se OCD mogu prijaviti za grantove do 6.000 eura.

Kako biste obezbijedili svoje mjesto na nekom od ovih događaja registrujte se putem sljedećeg LINK-a: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3nNESQvID-jTcT3EFJDzLS9V9TL8OIvAZDrpxxzhnDuFAqg/viewform

Za sve nejasnoće možete pisati na e-mail adrese [email protected] i [email protected]

 

(Visited 20 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments