Anketa “UN Women – Youth 4 Inclusion, Equality & Trust”

2 jun

UN Women je pokrenula anketu kako bi dalje istražila perspektivu mladih o rodnoj ravnopravnosti i izazovima socijalne kohezije u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, i Kosovu (Prema UNSCR 1244)

Anketa "UN Women - Youth 4 Inclusion, Equality & Trust"

U sklopu regionalne inicijative Ujedinjenih nacija ‘Mladi za inkluziju, jednakost i povjerenje’,  UN Women je pokrenula anketu kako bi dalje istražila perspektivu mladih o rodnoj ravnopravnosti i izazovima socijalne kohezije u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, i Kosovu (Prema UNSCR 1244).

Osnovni cilj projekta je jačanje angažmana mladih u prepoznavanju i rješavanju narativa podjela zasnovanih na štetnim rodnim normama i stereotipima.

Dijeljenjem vaših perspektiva iz prve ruke kroz ovu anonimnu anketu, osigurat ćete da vaši stavovi budu uključeni u regionalno istraživanje koje vode mladi o vezama između razvoja mladih, rodne ravnopravnosti i izazova socijalne kohezije u regiji.

Molimo vas da pružite svoju dragocjenu podršku studiji tako što ćete ispuniti ovaj upitnik, dostupan na albanskom, bosanskom, srpskom i makedonskom jeziku: https://www.surveymonkey.com/r/UNWomenYouth

Anketa će ostati otvorena do 05. juna.

Zahvaljujemo vam na vašem dragocjenom mišljenju!

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments