Ananda Gaorii traži volontere!

11 jan
Ananda Gaorii Ashram, Farm and Learning Center

traži volontere ispod 30 y.o. da učestvuju u ESC projektu koji počinje u aprilu (10 mjeseci)! 😀

.
.
💎 Tražimo mlade ljude ispod 30 y.o. sa jakim interesovanjem za jogu & meditaciju kao i za življenje zajednice koji su spremni da preuzmu aktivnu ulogu u životu zajednice.
💥 Vrijeme: april 2021-januar 2022
💥 Trajanje: 10 mjeseci
💥 Mjesto: Vig, Danska
💎 Poželjne vještine: vrtlarstvo, čuvanje pčela, stolarija, auto / bicikl / popravak aparata, videografija i fotografske vještine, grupno olakšanje, omladinski rad, planiranje događaja, planiranje događaja, iskustvo sa projektima štednje hrane, društvenim mrežama, marketing, grafički dizajn, Prikupljanje sredstava, projekt i upravljanje ljudima, rješavanje sukoba.
💎 Kao dobrovoljac Evropskog korpusa solidarnosti (ESC) dobićete 180 eura mjesečno za džeparac (1350 Danski Krone). Javni prijevoz je dostupan obližnjem gradu Vigu i Kopenhagenu. Vaše karte, osiguranje, smještaj i hrana su također pokriveni programom.
⚡️ Napomena: U Anandi Gaorii hrana je samo vegetarijanska. Kolektivno pratimo uglavnom vegansku ishranu ali imate mogućnost da kupite mliječne proizvode pojedinačno. To je kombinacija hrane koju kupujemo u prodavnicama, sami uzgajamo i skupljamo iz onoga što supermarketi bacaju (ronjenje kontejnera). Prikupljena hrana je značajan dio naše ishrane jer nam omogućava da podržimo veći broj volontera i pomaže u smanjenju otpada hrane. Molimo vas da pažljivo razmislite o dijeti prije primjene, posebno ako ste navikli da jedete meso.
🏠 Smještaj je obezbjeđen u podijeljenim prostorijama i spavaonicama u zavisnosti od broja prisutnih volontera. Kao novi volonter bićete smješteni u zajedničkoj sobi ili u domu, a kasnije kao stariji volonter imaćete priliku da imate privatnu sobu.
☄️ Trening: uzgoj organske hrane, pčelarstvo, vještine majstora, grupno olakšanje, izgradnja zajednice, vještine liderstva i upravljanje projektima se uče kroz praksu (od drugih volontera sa različitim nivoima vještina i iz ličnih istraživanja i eksperimentacija). Postoje radionice o permakulturi i različitim DIY temama. Volonteri će kroz učešće u svakodnevnom radu Ašrama naučiti različite praktične vještine.
💎 Sedmični časovi o filozofiji joge su takođe ponuđeni. Volonterima će biti date smjernice i treniranje u jogi i meditaciji.
🦋 Pošaljite svoje motivaciono pismo i CV na [email protected] i uskoro ćemo vam se vratiti!
(Visited 374 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments