Airbnb traži volontere koji će proljeće provesti na Bahamima

5 feb
Rok prijave 18.02.2020

Sanjate li o dalekom putovanju, ali se slobodni dani i stanje u novčaniku s time nikako ne poklapaju, možda je vrijeme da detaljno proučite natječaj koji je javnosti nedavno predstavio Airbnb.

Oni, naime, traže petero volontera iz cijelog svijeta koji će biti voljni provesti proljeće na Bahamima, a sve u svrhu vraćanja otoka u stanje u kakvom je bilo prije razornog uragana Dorian. Upravo je taj uragan uništio velik broj tamošnjih otoka, razorio brojne domove te javne ustanove i samim time odvratio turiste od dolaska na predivno otočje.

Kako bi popravili stvar, volonteri koje Airbnb uključi u svoj projekt zajedno s lokalnim stanovništvom pokušat će oporaviti prirodu Bahama, a to planiraju postići najprije obrazovanjem volontera, a zatim raspodjelom zadataka koji ponajviše uključuju rad na otvorenom. Pet volontera otputovat će na tri otoka, Andros, Exumu i Eleutheru, a na svakome od navedenih za njih je organiziran drugačiji program.

Na Androsu ih tako čeka rad u podvodnom svijetu s fotografkinjom Katie Storr u svrhu obnove koraljnih grebena, na otoku Exuma volonteri će uz ronioca Andrea Musgrovea graditi brodove, ploviti i vraćati život morskom svijetu, dok će na otoku s najljepšim plažama, Eleutheri, učiti i saditi drveće uz bok botaničaru Omaru Mclewhitea, naučiti kako se uzgaja čaj te istraživati vrste bilja koje tamo rastu.

U dva mjeseca, koliko program traje, najveći zadatak volontera bit će pomoći lokalnom stanovništvu da ponovno stane na noge te da se još jednom iznova probudi želja za turističkim posjetama Bahamama, a sve to na ekološki prihvatljiv i ekonomski isplativ način. Na natječaj Airbnb-a možete se prijaviti putem njihove službene stranice, a konačan odabir očekuje se oko 25. ožujka. Ovo je jedna od boljih prilika za putovanje od kojeg će, osim vas, profitirati i oni kojima je pomoć najpotrebnija dok biste se vi istovremeno mogli ispuniti ogromnim količinama pozitivne energije.

Zvuči i više nego sjajno!

(Visited 1.018 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments