AHK BiH organizaira događaj “Dan karijera – tvoja budućnost ovdje i sad”

19 nov

Predstavništvo njemačke privrede u BIH u saradnji sa Goethe Institutom BIH organizira 23.11.2022. od 12:00 do 16:00 sati u prostorijama Goethe-Instituta (ul. Džidžikovac br. 5) događaj pod nazivom “Dan karijera – tvoja budućnost ovdje i sad” za učenike završnih razreda srednjih škola u Kantonu Sarajevo:

Navedeni događaj je podržan od strane Ambasade SR Njemačke u BIH i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo te ima za cilj da se učenici upoznaju sa tržištem rada i bosanskohercegovačkim kompanijama.

Osim što ćete pokazati društvenu odgovornost, svojim učešćem dobijate priliku da na informativnim štandovima kroz razgovor sa učenicima predstavite svoju kompaniju te da ih informišete konkretno o Vašoj djelatnosti.

Svaka prijavljena firma će imati obezbjeđen info-štand na kojem će moći da izloži svoje promo-materijale (baner, flyer itd.).

AHK BiH će u saradnji sa SOS Kinderdorfom iskoristiti priliku da pozove učesnike YEP projekta (100 mladih ljudi) da nam se pridruže na Karrieretag-u. U pitanju su mladi ljudi koji su već prošli stručne treninge i savjetovanja na teme pisanja CVa i razgovora za posao.

Trenutno je prijavljeno preko 400 mladih ljudi!

Više informacija o događaju OVDJE.

Prijave na: [email protected]

 

(Visited 93 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments