AHEAD događaj u Zenici – Priduži nam se da zajedno učimo o izazovima i marginaliziranih skupina

8 feb

U sklopu Erasmus+ projekta ‘’AHEAD’’, BRAVO je odlučio organizovati još jedan u nizu događaja sa ciljem edukovanja mladih o problemima i položaju marginaliziranih skupina u Bosni i Hercegovini. Svjesni smo činjenice da šire narodne mase nisu u dovoljnoj mjeri informisani o izazovima marginaliziranih skupina, kako nemaju adekvatan prostor da podijele svoja iskustva. Upravo priče marginaliziranih skupina su priče o netoleranciji, diskriminaciji, koje nažalost, ne bivaju plasirane u širu javnost.

Ukoliko si mlada osoba iz Zenice i želiš čuti inspirativne priče predstavnika organizacija civilnog sektora koje direktno rade sa marginaliziranim skupinama, onda te pozivamo da nam se pridružiš na AHEAD događaju, koji će se održati na datum 17.02. sa početkom u 13:00 časova.

Cilj AHEAD događaja je dati prostor inspirativnim govornicima, koji će svojim pričama motivisati mlade ljude i potaknuti ih na aktivnu borbu protiv diskriminacije, netolerancije i govora mržnje prema marginaliziranim skupinama.

Dužnost nas svih kao odgovornih građana je da kroz aktivni angažman doprinesemo izgradnji jednog inkluzivnijeg društva, koje će njegovati istinske vrijednosti. Promjena počinje od nas samih, a upravo AHEAD događaj predstavlja odličnu priliku da se uključiš u lokalnu zajednicu i podržiš jednu pozitivnu priču.

Ovom prilikom te pozivamo da ispuniš prijavu i podržiš inspirativne govornike, istinske heroje našeg društva, koji kontinuirano rade na kreiranju promjena!

Svi prisutni će dobiti certifikate o učešću.

Datum održavanja: 17.02.2024.

Mjesto održavanja: Centar za mlade Zenica

Vrijeme održavanja: 13:00 – 14:30

Prijave se mogu izvršiti do 15.02.2024.

Prijaviti se možeš putem sljedećeg linka:

LINK

Projekat AHEAD:

Projekt AHEAD ima za cilj promovisati nediskriminaciju međumladima i borbu protiv rasizma, ksenofobije i drugih oblikanetolerancije prema Romima i drugim etničkim manjinama(većinom migrantima) Projekt promiče inkluziju, toleranciju, međusobno razumijevanje i multikulturalnost, te se bori protivdiskriminacije Roma, etničkih manjina i migranata u Europikroz inovativan pristup koji kombinira istraživanje, obuke(nacionalne i međunarodne) o suzbijanju diskriminacije i govoramržnje, okrugle stolove, seminare, razmjenu dobre prakse, susrete između različitih predstavnika, organizacija civilnogdruštva te masovnu kampanju širenja informacija.

Projekt ima za cilj doprinijeti jačanju kapaciteta mladih žrtava(dio manjina) i zaštiti mladih pripadnika manjina podržavajućiih u razvoju vlastitih kapaciteta i izgradnji novih mehanizama zajavne konzultacije u zemljama partnera (primjenjivim diljemEurope) na temu nediskriminacije i borbe protiv svakog oblikagovora mržnje prema etničkim manjinama, Romima imigrantima.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments