Agroklub stipendija 2021 za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine

22 sep
Rok prijave 10.10.2021

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama iz sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Foto: Depositphotos/armsport

Akademska godina na samom je pragu, a u Agroklubu po prvi put donosimo nove mogućnosti za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine koji se po završetku studija vide u agrarnom novinarstvu.

Voliš pisati i javno komunicirati, možda i fotografirati? Zanima te kako hrana dolazi na stol, a znatiželja te vuče za novim spoznajama i informacijama? Imaš dodira ili bi volio imati s poljoprivredom i životom u ruralnom prostoru? U slučaju da je tvoj odgovor na ova pitanja potvrdan, detalji slijede.

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama iz sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Vrijednost stipendije je 1.000 KM

Objavljujemo Javni poziv, natječaj za stipendiju u vrijednosti od 1.000 KM u kojem tražimo zainteresirane polaznike završne godine studija navedenih fakulteta.

Što tražimo? Kratku biografiju i motivacijsko pismo u kojem će nam se kandidat predstaviti i približiti svoju želju za bavljenjem agrarnim novinarstvom. Dodatno, prilikom apliciranja potrebno je dostaviti i autorsku reportažu s nekog poljoprivrednog događaja ili gospodarstva (reportažni tekst uz prateći foto i/ili video prilog).

Primanje druge stipendije nije prepreka apliciranju za primanje Agroklubove.

Cilj nam je pomoći materijalnom statusu studenta i ujedno prepoznati potencijalne mlade kadrove, buduće agrarne novinare. Oni će tijekom trajanja stipendije imati prilike steći nova znanja i iskustva izvještavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacijskog sustava Agroklub.

Koje su obveze stipendista?

Kandidati moraju biti spremni na manje obveze tijekom godine, a koje će se usklađivati s njihovim drugim aktivnostima. Stipendist će biti angažiran na kreiranju medijskih sadržaja i publiciranju, kao i komuniciranju na društvenim mrežama i slično.

Natječaj je otvoren od 10. rujna, a krajnji rok za predaju Vaših prijava jest je 10. listopada 2021. Vaše prijave (CV + motivacijsko pismo + reportažu) očekujemo isključivo putem mail adrese [email protected].

Po zaključenju natječaja, stručni žiri informacijskog sustava Agroklub će pristupiti analizi pristiglih prijava i izabrati dobitnike stipendije.

Objava dobitnika, potpisivanje ugovora o stipendiranju, kao i njeno uručivanje (pri čemu će biti potrebno dostaviti dokaz o upisanoj zadnjoj godini studija) bit će obavljena do kraja listopada. Stipendija će biti realizirana kroz 10 mjeseci u mjesečnim anuitetima na račun studenta.

(Visited 60 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments