Agencija lokalne demokratije Mostar organizira webinar „Mostar Tourism in the Spotlight”

17 maj

Agencija lokalne demokratije Mostar vas poziva na online webinar “Mostar Tourism in the spotlight” koji će se održati putem online platforme dana 18.05.2021. (utorak) s početkom u 11:00h. Želimo da promoviramo turistički potencijal Mostara, kreiramo ambijent za networking i predstavimo dosadašnji rad Agencije u ovoj oblasti. Na Webinaru ćemo premijerno prezentirati Aplikaciju “CulTours” koja je rezultat istoimenog projekta. Aplikacijom smo mapirali određene interesantne tačke na ruti nastaloj u okviru Monumental 9 projekta – www.monumental9.org

Webinar je idealna prilika da se lokalni turistički akteri umreže i generiraju nove ideje. Čast nam je i privilegija imati renomirane stručnjake iz oblasti turizma na našoj radionici.

Panelisti koji će govoriti o temi turizma u Mostaru su:

  • Irma Dedić, voditeljica Studija za turizam Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru – fasilitator
  • Dženana Dedić, direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar – koordinator
  • Darel Kapetanović, historičar i certificirani turistički vodič na temu: “Spomenici-historija ili turizam?”
  • Ibrahim Dizdar, savjetnik u Muzeju Hercegovina na temu: “Lokalni i regionalni kulturološki turizam”
  • Nataša Musa, predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator i pokretačica Inicijative “Odmori u BiH” na temu: “Prilagodba novim realnostima-Odmori u BiH”

Radni jezik webinara B/H/S.

O projektu WB CulTours – Kulturne ture po Zapadnom Balkanu: Projekat predvodi Balkan Network for Local Democracy u saradnji sa Agencijom za lokalnu demokratiju Mostar, Agencijom za lokalnu demokratiju Nikšić, Centrom lokalne demokratije Knjaževac i Agencijom za lokalnu demokratiju Kosovo. Cilj projekta je naprijediti regionalnu saradnju i regionalnu koheziju na Zapadnom Balkanu kroz kulturološku saradnju i aktivnosti održivog razvoja.

Link za Online Webinar: https://global.gotomeeting.com/join/471476269

Projekat je finansirao Western Balkans Fund

 

(Visited 42 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments